New exhibition in Kunsthalle Turku

Posted on 3.5.2019

NYTT 2019 -näyttely esittelee Turun AMK:n Taideakatemialta valmistuvan uuden taiteilijasukupolven. Nähtävillä on laaja kirjo rohkeaa nykytaidetta historiallisella Turun Vanhan Suurtorin alueella.
Toista kertaa toteutuva valmistuvien kuvataiteilijoiden yhteisnäyttely on keskitetty yhdelle alueelle taidefestivaaliksi. Turun Taidehallin ja Vartiovuoren Vesisäiliön lisäksi valmistuvien taiteilijoiden teoksia on esillä Vanhan Suurtorin historiallisesti merkittävissä miljöissä: Luostarin Välikadun Makasiineissa, Brinkkalan galleriassa ja Ullakolla sekä Turun taidehallin edustalla. Omaperäiset näyttelytilat ovat virittäytyneet kiinnostaviksi nykytaiteen näyttämöiksi.

NYTT 2019 -näyttelyssä on esillä mm. installaatioita, videoita ja valokuvia, kuvanveistoa, maalauksia, grafiikkaa, piirustuksia ja performanssia. Valmistuvat ovat vastanneet näyttelyn toteutuksesta Åbo Akademin säätiön, Brinkkalan gallerian, Taito Varsinais-Suomi ry:n, Turun Taidehallin, Turun kaupungin, Turun Taiteilijaseuran sekä Valokuvakeskus Perin kanssa – ohjaavien opettajien ja muun henkilöstön tuella.

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 19.5. klo 14–16, jolloin tekijät ovat paikalla teostensa äärellä.
Turun Taidehallissa on esillä seuraavien taiteilijoiden teokset: Rosa Helin, Mikko-Pekka Hyvärinen, Emilia Linnavuori, Jone Mutka, Melina Paakkonen, Mikko Paakkonen, Niina Pietarinen, Oliver Reuter, Sanna-Liisa Suominen, Lydia Toivanen ja Henri Tuominen.