Minna Poikonen

15.8. – 7.9.2014

VETOVOIMA / PULL

kutsuetu_poikonenPAINOONYhdysvaltalainen psykologi Abraham Maslow (1908–1970) kehitti pyramidimaisen tarvehierarkian, jossa ihmisen tarpeet ja motiivit on jaettu ryhmiin. Pyramidin alimmalla, suurimmalla tasolla sijaitsevat ihmisen perustarpeet, joihin esimerkiksi ruoan-, veden- ja unentarpeen lisäksi lukeutuu oman seksuaalisuuden toteuttamisen tarve. Nämä perustarpeet eivät katoa ihmisen vanhetessa.

Ensivaikutelma luodaan ulkoisesta olemuksesta. Eri mediat huutavat meille miten voimme pysyä nuorekkaina, miten hankkiutua eroon rypyistä ja harmaista hiuksista. Mainostajat tökkivät huonoa itseluottamustamme ja raha vaihtaa omistajaa. Jo kolmen kuukauden kuluttua, jos oikein tarkasti katsoo, kasvosi saattavat näyttää rypyttömämmiltä. Ja hyvänen aika, tokihan me olemme sen arvoisia!

Elämme ulkonäkökeskeisessä maailmassa. Seksuaalisuus ja seksi liitetään yhä vahvasti nuoruuteen. Tutkitusti kuitenkin varsinkin naiset ovat seksuaalisesti aktiivisimmillaan vasta keski-ikäisinä. Mutta onko ikääntyvällä mahdollisuutta löytää kumppani ja toteuttaa omaa seksuaalisuuttaan tässä nuoruutta ihannoivassa yhteiskunnassa, kun maan vetovoima kuitenkin lopulta voittaa?

Minna Poikonen opiskelee kuvanveistäjäksi Turun Taideakatemiassa. Opintojensa aikana hän on teoksissaan pohtinut naiseuteen liittyviä kysymyksiä, kuten ikääntymistä, lapsettomuutta ja seksuaalista itsemääräämisoikeutta. VETOVOIMA / PULL on Minna Poikosen kolmas yksityisnäyttely.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Taiteiden yönä to 14.8.2014 klo 18-22!
Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 7.9.2014 klo 15!

IMG_4601

Venus Expired? (2013)

IMG_4600

Siviä (2014)