Rose-Mari Torpo

15.8.–7.9.2014

Kinetic colour

Maalauksia väristä ja liikkeestä

Uusimmassa teossarjassani työskentelyprosessi alkoi kokeilemalla ja havainnoimalla nestemäistä väriä. Väri liikkuu ja käyttäytyy arvaamattomasti kuvapinnalla luoden uusia sävyjä ja muotoja. Liikkuvan värin yhdistäminen kehon liikkeeseen onkin uusien teosteni lähtökohta. Jokainen pensselinveto jää näkyviin ja on yhdistettävissä käden liikkeeseen.

Taiteellinen työskentelyni on aina saanut innoitusta ympäristöstäni, äänistä ja valosta. Työskentelyssäni pohdin maalauksen peruslähtökohtaa, värin ja viivan vuorovaikutusta. Maalauksissani tärkeintä ovat liike, rytmi, kerroksellisuus ja väripintojen läpinäkyvyyden tuomat uudet tilat.

Rose-Mari Torpo (1977) asuu ja työskentelee Helsingissä. Valmistuttuaan Vapaasta Taidekoulusta taidemaalariksi hän on työskennellyt ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Espanjassa, Italiassa, Suomessa ja viimeisten viiden vuoden aikana Kreikassa. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä mm. Rauman Taidemuseossa, Suomen Madridin instituutissa Madridissa, Mesogios Art Space galleriassa Heraklionissa, Kreikassa ja viimeisin Tila-galleriassa Helsingissä.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Taiteiden yönä to 14.8.2014 klo 18-22! Avajaisissa esiintyvät klo 20 alkaen Random Damage Scissors sekä Kissastoliitto.

Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 7.9.2014 klo 15!

www.rosemaritorpo.com

2-Torpo_Pink-Kinetic-Colour

Kinetic colour series, Pink 2013, 60 x 60cm, oil on mdf. photo by Esko Jämsä.

3- Torpo_Dark-Kinetic-colour

Kinetic colour series, Dark 2014,120 x 100cm. acrylic and oil on mdf.

IMG_4617

Avajaiset 14.8.

IMG_4673

Kissastoliitto esiintyi avajaisissa