Maija Kurki

16.9.–9.10.2016

Studies on Flesh

Maija Kurki: Blessing, 2015, 3D-valokuva, diasec 110 x 94 cm

Maija Kurki: Blessing, 2015, 3D-valokuva, diasec 110 x 94 cm

Studies on Flesh on kuvakokonaisuus lihallisuudesta ja sen merkityksistä, tunnusta ja tutkimisesta. Kaikki kokonaisuuden teokset ovat punaviherlaseilla katsottavia 3D-valokuvia.

Lihallisuuden kautta näemme elämän ja elävän kuihtuvuuden, vanhenemisen ja mätänemisen. Aika muuttuu pyhäksi ja ainutlaatuiseksi menettämisen pelosta, sillä se ei koskaan tule takaisin. Kaikki ympärillämme kuluu ja hiljalleen katoaa. Toisaalta lihallisuus merkitsee luonnon elinvoimaisuutta: uuden syntymistä ja kasvamista, seksuaalisuutta, himoa tähän hetkeen.

Haluan kuvissani käsitellä tätä ristiriitaa ja tasapainoa elämäntäyteisyyden ja katoavaisuuden välillä. Kuvaan, koska ajan kuluminen pakottaa minut menettämään kaiken. Valokuvan avulla voin hallita nähtyä todellisuutta; voin luoda outoja paikkoja ja näkymiä, kuin häivähdyksiä todellisuudesta, joita ei ehkä koskaan ollutkaan. 3D-lasien läpi kuvat tulevat kohti tai etääntyvät; ne sulkevat katsojan omaan todellisuuteensa.

Maija Kurki ( s.1988) on Turussa asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija, joka valmistui Turun Taideakatemiasta vuonna 2012. Hän on työskennellyt pitkään samojen teemojen parissa käsitellen ajan kulkua, luonnon vääjäämätöntä kiertokulkua ja sen loputonta muutosta. 3D-efektin hän käsittelee jokaiseen kuvaan manuaalisesti käsityönä. Hänen teoksiaan on ollut mukana lukuisissa yhteis- ja ryhmänäyttelyissä, ja Studies on Flesh on hänen neljäs yksityisnäyttelynsä.

Avajaisia vietetään torstaina 15.9. klo 18–20. Tervetuloa!

Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet:
Finnfoto ry
Koneen Säätiö
Suomen Kulttuurirahasto
Taiteen Edistämiskeskus (Varsinais-Suomen Taidetoimikunta)