Turun Piirustuskoulun vuosikurssi 1996–2000

18.7.–10.8.2014

Antero

Antero kutsukortti-1valmis Turun Piirustuskoulun vuosikurssin 1996 – 2000 näyttely Galleria Å:ssa on kunnianosoitus opettajallemme Antero Paavolalle. Murrosvaiheessa Piirustuskoulusta ammattikorkeakouluksi, jota vuosikurssimme eli, Antero oli meille ainoita pysyviä asioita. Hän oli luotto-opettaja, jonka läsnäoloon saattoi turvautua.

ANTERO on vuosikurssimme rajoista vapaa kollaasi. Näyttelyn teoksista ilmenee monipuolinen kulttuurialojen ja kuvataiteen osaaminen. Kuvataiteilija-, kuvanveistäjä-, taidemaalari- tai muotoilija-nimikkeet rajaavat liikaa tätä moniosaajien joukkoa. Näyttelytila täyttyy eri materiaaleista ja tekniikoista, yhdistävänä tekijänä toimii tekemisen riemu ja vuosikymmenien työskentely taiteen parissa.

ANTERO, vaikka kepeä kesänäyttely onkin, on myös muistutus kulttuurialojen opetuksen rahoituksen tärkeydestä. Meille kaikille Turun taideakatemia on tarjonnut ponnahduslaudan eteenpäin. Opetus oli korkealuokkaista ja kiinnostavaa. Opiskelimme alaa, joka on kulttuurimme selkäranka. Tulevaisuuden Gallen-Kallelat ja Schjerfbeckit koulutetaan nyt. Turulla ei ole oikeutta supistaa kansalliseksi instituutioksi muodostuneen koulun rahoitusta.

Näyttelyssä mukana ovat seuraavat taiteilijat: Alli Alho, Mari Erävaara, Paavo Halonen, Jenni Hämäläinen, Marikka Kiirikoff, Jussi Lepistö, Outi Puro, Varpu Rantala, Oona Tikkaoja, Katja Vartiainen, Paula Vierikko, Mirimari Väyrynen, Markus Åström.

Paavo Halonen, juhannuspäivänä 2014, Porvoo, Postimäki.

Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita sunnuntaina 10.8. klo 14-16!

Näyttelystä lisää TTS:n blogissa
ja Turun Sanomissa.

IMG_4552

Avajaiset 17.7.

IMG_4549

Avajaiset 17.7.

IMG_4567

Varpu Rantala: Paikka, jonne kuvittelin elokuvan kohtauksen, 2014

IMG_4566

Jussi Lepistö: Viimeinen torjuntavoitto, 2014