2000 & 11 OMAKUVAA

14.10. – 06.11.2011

2000 & 11 OMAKUVAA

Miltä näyttää kulttuuripääkaupungin omakuva?

Satoja turkulaisia tavoittanut 2000 & 11 OMAKUVAA-kulttuuripääkaupunkihanke huipentuu kahdeksassa eri näyttelyssä taidemuseoissa, gallerioissa ja julkisissa kaupunkitiloissa. Työpajoissa valmistuneet omakuvat nähdään Aboa Vetus & Ars Novan Omatilassa, Galleria Å:ssa, Kynnysgalleriassa, Sokos Wiklundin ikkunagalleriassa, Turun AMK:n Taideakatemian Köysiratagalleriassa, Turun taidemuseossa (parveke), Valokuvakeskus Perissä sekä Wäinö Aaltosen museolla toteuttavassa julkisivuprojisoinnissa.

Hertta Kiiski: Una

Hertta Kiiski: Una, 2010

Omakuvat syntyivät, kun turkulaiset syksystä 2009 alkaen tarttuivat työpajoissa kyniin, paperiin, pensseleihin ja kameroihin. Näin muodostui kuvia todellisista ympärillämme elävistä ihmisistä ja samalla ajankuvaa kulttuuripääkaupunkivuodesta 2011. Kaikki turkulaiset ovat olleet tervetulleita osallistumaan maksuttomiin työpajoihin. Myös hankkeen näyttelyt ovat pääsymaksuttomia.

Omakuvallisia työpajoja ovat ohjanneet sekä kotimaiset että kansainväliset taiteilijat: hankkeen omien taiteilijoiden Vesa Aaltosen ja Pia Bartschin lisäksi työpajoja ovat pitäneet Jenny Eräsaari, Frances Hegarty (Irlanti) & Andrew Stones (Iso-Britannia), Leena Kela & Maija Reeta Raumanni, Marja Mikkonen, Cristina Nuñez (Espanja) ja Magnus Scharmanoff sekä viimeisenä syksyn 2011 avajaisviikolla Katrin Bethge (Saksa).

Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen ohjaajana on toiminut Ilona Tanskanen, joka on myös 13.10. julkistettavan Omakuva on jokaisen kuva -teoksen päätoimittaja.

Omakuva on jokaisen kuva kurkistaa omakuvan taakse. Julkaisu avaa näköaloja omakuviin ja omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen kaikille taiteen tekemisestä, tutkimisesta ja käytöstä kiinnostuneille. Teoksen sivuilla näyttäytyy laaja valikoima hankkeen työpajoissa tehtyjä omakuvia,jotka rakentavat paitsi ihmis- myös ajankuvaa.

2000 & 11 OMAKUVAA -hankkeen kuraattorina on toiminut Taina Erävaara, ja toteutuksesta vastaa Turun AMK:n Taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelma.

Lisätietoa hankkeen omilta sivuilta: http://www.turku2011.fi/omakuva

Taiteilijatapaaminen – Pia Bartsch

Yhteisötaiteellisissa työpajoissa syntyneiden omakuvien ohjaajana toiminut kuvataiteilija Pia Bartsch kertoo Galleria Å:n näyttelystä su 30.10. klo 14.

Tervetuloa!