Turun Taiteilijaseuran 93. vuosinäyttely

22.9.–15.10.2017

Kuvassa käytetty teoksia hausdepnojekt+Calle82:n ”Fidgeting through 2017” ja Markku Ojalan ”Birdman”.

Turun Taiteilijaseura ry:n vuosinäyttely nähdään Galleria Å:ssa 22.9.–15.10.2017. Avajaisia vietetään torstaina 21. syyskuuta klo 18–20. Tervetuloa!

Turun Taiteilijaseuran koordinoima vuosinäyttelyhaku oli avoin kaikille varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Hakemuksia saatiin yhteensä 66. Näyttelykokonaisuuden jurytti kuvataiteilija Hertta Kiiski.

Näyttelyyn valittiin 15 taiteilijaa: Henna Aho, hausdepnojekt+Calle 82, Sini-Meri Hedberg, Aaron Hiltunen, Marjatta Holma, Sara Ilveskorpi, Appu Jasu, Timo Marila, Kristiina Mäenpää, Eero Nives, Markku Ojala, Jarkko Rantanen, Veronika Ringbom, Inari Sandell ja Sanna-Liisa Siik.

Juryttäjä kertoo näyttelystä:

”Otin jännityksellä vastaan kunnian koota 93. vuosinäyttely. Minkälaisista hakemuksista ja miten saisin rakennettua kiinnostavan näyttelyn Galleria Å:n pieniin mittasuhteisiin? Ajatuksenani oli koota kokonaisuus, jossa voi tuntea millaisena tämä aika ja hetki näyttäytyy turkulaisessa taiteessa juuri nyt. Huoli oli turhaa, hienoista teoksista ei ollut pulaa ja Å:n kahteen kerrokseen jakautuvat sympaattiset tilat kutsuivat luokseen juuri nämä valitut teokset. Taiteilijat edustavat taiteilijauran eri vaiheita opiskelijasta vuosikymmenien uran tehneeseen. 93. vuosinäyttely on intiimi reitti läpi vuoden 2017 mielenmaiseman – se on välitila, jossa henkilökohtainen kohtaa julkisen. Se ei kommentoi suoraan ulkomaailman ajankohtaisia aiheita vaan kurottaa sisäänpäin ja antaa tilaa epävarmuuksille unelmien ja arjen välissä.”

Näyttelyn juryttäjä on valinnut vuosinäyttelyn taiteilijoista Turun Taiteilijaseuran vuoden 2017 taiteilijan, joka julkistetaan avajaisissa. Palkinnoksi vuoden taiteilija saa 500 euron lahjakortin Itäisenkadun Kehystämöön ja taidetarvikeliikkeeseen.

Galleria Å, Kaskenkatu 1, Turku. Avoinna ti–pe klo 12–18 ja la-su klo 12–16, vapaa pääsy.

Näyttelyn yhteistyökumppani on Itäisenkadun Kehystämö.