Anu Halmesmaa Anu Halmesmaa: Made in Mymind Vol.3 2013

24.05. – 16.06.2013

Made in Mymind Vol. 3

Tervetuloa Anu Halmesmaan näyttelyn avajaisiin torstaina 23.5. klo 18-20! Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 16.6. klo 15:00.

Olen nyt jo vuosien ajan työstänyt tilaa ja sen haltuunottoa, monella eri tavalla. Luomalla kokemuksellisia installaatiomaisia kokonaisuuksia, omaa maailmaani. Haluan antaa katsojalle mahdollisuuden osallistua ja kokea teokseni tulemalla itse osaksi niitä. Työstän tekonahkaa, josta ompelen käsin isoja pehmeitä kokonaisuuksia. Pehmustan niillä tiloja, ”Huuto”-maailmaani, puen maailmani päälleni tekemilläni ”Heimonahoilla”, maalaan karkailevia varjoja, jotka voivat muotoutua yllättäviinkin muotoihin. Nyt haluan avata maailmani, omat pelkoni ja sen suojamuurit katsojille. Käsittelen näyttelyni teoksissa / maailmassa epävarmuuden tunnetta ja piiloutumista, ja niistä syntyvää sisäistä / ulkoista huutoa.

Haluan taiteilijana olla mukana kohtaamassa ihmisiä, haluan antaa osan maailmaani ja itseäni katsojalle ja tulla sitä kautta osaksi omia teoksiani fyysisesti. Ja samalla saada tästä vuorovaikutteisesta suhteesta sitä pääomaa omalle tekemiselleni, jota tarvitsen. Koen, että vuorovaikutus, ihmiset ja heidän kauttaan tulleet kokemukset antavat minulle tekijänä varmuutta, nöyryyttä, ja ymmärrystä. Vuorovaikutus antaa myös sen puuttuvan palasen siihen mikä tekee minusta minut ja taiteestani sen mitä se on, koko ajan elävän ja muuttuvan kokonaisuuden, joka haluaa ymmärtää ja tulla ymmärretyksi.

Osana näyttelyä on pitämäni ” HUUTO”-työpaja, jossa kuka tahansa voi tulla gallerialle kanssani ompelemaan ja käsittelemään omaa huutoansa omalla tavallaan.

Anu Halmesmaa
www.anuhalmesmaa.com

Näyttelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Turun kulttuurilautakunta.