Taideakatemian valmistuva opiskelija: Outi Aho

24.4.–17.5.2015

Nulla Dies Sine Linea – Ei päivääkään ilman viivaa

Outi Aho: Elollinen I (2015), pigmenttimustekynä paperille, 93 x 93 cm.

Outi Aho: Elollinen I (2015), pigmenttimustekynä paperille, 93 x 93 cm.

Turun Taideakatemiasta valmistuvan kuvataiteilija Outi Ahon näyttelyssä on esillä suuri¬kokoisia mielikuvapiirroksia. Piirrokset ovat monokromaattisia ja tehty pääasiallisesti musteella ja kuitukärkikynällä. Teokset ovat syntyneet piirtämällä viivaa viivan viereen, ympyrää ympyrän viereen tarkemmin luonnostelematta antaen sattuman, senhetkisten tunteiden ja tiedostamattomien impulssien johdattaa eteenpäin.

Näyttelyn nimi ”Nulla dies sine linea – Ei päivääkään ilman viivaa” viittaa piirrosprosessin merkityksellisyyteen. Outi Aholle piirtäminen on sekä ajattelemista että toimintaa, löytö-retki uuden kokemiseen ja tutkimiseen. Välitön yhteys materiaaliin – kynään ja paperiin – on tärkeää. Piirroksissa korostuu fyysisen tekemisen ja kehollisen tuntemisen lisäksi aika ja ajallisuus, sillä piirrosprosessin kaikki vaiheet ovat näkyvissä lopputuloksissa.
Teosten aihemaailma liikkuu toden ja epätoden rajamailla. Vaikka teokset ovat syntyneet taiteilijan mielikuvista, niissä on jotain tuttua ja yleismaailmallista. Näyttely¬vieras voikin löytää teosten orgaanisesta muotokielestä hahmoja, tapahtumia ja tarinoita.

Outi Aho (s.1965) asuu Lempäälässä ja työskentelee Tampereella. Hänen teoksiaan on ollut lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä vuodesta 2002 lähtien. Tämä näyttely on hänen taiteellinen opinnäytteensä Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kuvataiteilijan tutkintoon.

Taiteilijatapaaminen järjestetään keskiviikkona 6.5. klo 16-21. Tervetuloa!

Outi Aho: Ylinen, 2015, pigmenttimustekynä paperille

Outi Aho: Ylinen, 2015, pigmenttimustekynä paperille

Outi Aho: Alinen, 2015, pigmenttimustekynä paperille

Outi Aho: Alinen, 2015, pigmenttimustekynä paperille