Maria Vuorinen

27.3.–19.4.2015

Kiss Kiss

Maria Vuorinen: Kiss Kiss at Home (2015), valokuva.

Maria Vuorinen: Kiss Kiss at Home (2015), valokuva.

Kiss Kiss at Home (2014) koostuu kolmesta kaukolaukaisimella ottamastani, ovaalinmuotoisesta, kuvasta (kangastuloste). Intiimi performanssi häpeästä kameran edessä.

Kiss Kiss at Mannerheimintie (2014) on Helsingin Taiteiden yön yhteydessä pidetty performanssiesitys. Esityksessä asetun alusvaatteisillani Galleria Seinän näyteikkunaan vilkkaasti liikennöidyn Mannerheimintien varrella. Ihmisten kulkiessa ohi, pysähdellessä, katsoessa, ollessa katsomatta, suutelen ikkunaa, kunnes maailma ikkunan toisella puolen katoaa näkyvistä, minä maailmalta. Suudelma -­ perinteinen rakkauden ja kiintymyksen osoitus on kääntynyt itseään vastaan. Esityksestä (75 min) esillä videotallenne (05:02 min).

Kiss Kiss on Her (2015) korottaa pelkokerrointa. Toisen ihmisen läsnäolosta huolimatta yksinäisyys ja alttiina olo, ovat yhä läsnä, jopa aiempaa kipeämmin. Hänen nimensä on Essi. Esityksen kannalta hänen henkilöllisyydellään tai suhteellaan minuun ei ole merkitystä. Hänen roolinsa on olla Ihminen suudelmieni kohteena. Hän on jokainen Heistä. Kyseessä teoksen ensiesitys. Teosta ei ole harjoiteltu etukäteen – yhtään suudelmaa ei ole annettu. Esityksen jälkeen teos tulee esille tilaan projisoituna videotallenteena. Esityksen jälkeen tulevat sanat.

Maria Vuorinen (s. 1979) on Konstfackista, Tukholmasta, 2006 taiteen maisteriksi (MFA) valmistunut korutaiteen ja valokuvan välimaastossa liikkuva nyttemmin Suomessa asuva taiteilija. Vuorisella on lisäksi opintoja Skotlannista (BDes(Hons), 2003 / University of Dundee), sekä Suomesta (Muotoilija(AMK), 2002 / Turun ammattikorkeakoulu).

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 26.3. klo 18-20. Tervetuloa!

Taiteilijatapaaminen on sunnuntaina 12.4. klo 14.

Näyttelyn avajaisia sponsoroi Fazer