Anne Kantola

29.4.-22.5.2016

#Tagitnyt

kantola-222X222

Anne Kantola: Osa installaatiosta ”#Tagitnyt”, akryylilevy, 2016.

#Tagitnyt on opinnäytetyöteos, jossa informaatio muuttuu taideteokseksi. Installaatioteos perustuu kevään 2016 suosituimpiin hashtageihin. Teos näyttää, millaisia keskusteluja sosiaalisessa mediassa käydään eri puolilla maailmaa.

Keskustelu on muuttanut muotoaan ja siirtynyt sosiaaliseen mediaan. Kun ennen keskustelu oli enemmän paikallista, nykyään kuka tahansa voi ottaa osaa keskusteluihin. Globalisoituminen näkyy selvästi hashtageissa, joista kaikista suosituimmat ovat usein suosituimpia samaan aikaan joka puolella maailmaa.

Suosituimmat hashtagit näyttävät, mitkä asiat ovat juuri nyt pinnalla ja ajankohtaisia. Niin ajankohtaiset tapahtumat, poliittiset suuntaukset kuin popkulttuurin villityksetkin näkyvät keskusteluissa ympäri maailmaa. Paikalliset trendit ovat myös selkeästi edustettuina. Miltei jokaisen valtion suosituimmissa hashtageissa on kyseisen maan pääkaupunki. Jos maailmalla tapahtuu jotain merkittävää, näkyy se saman tien sosiaalisessa mediassa.

Anne Kantola (s. 1992) on Turun Taideakatemian kuvataiteen koulutusohjelmasta valmistuva opiskelija. #Tagitnyt on hänen opinnäytetyönsä.

Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 28.4.2016 klo 18–20. Tervetuloa!

Galleria on suljettu vapunpäivänä 1.5. ja helatorstaina 5.5.