Milla Kuisma

3.–25.1.2015

Kietoutuneet

Vieraat (2014), akryyli kankaalle, 100x100cm

Vieraat (2014), akryyli kankaalle, 100x100cm

Maalaamalla rakennan kankaalle tapahtumapaikkoja yllättäville näyille ja ohikiitäville hetkille. Maalaan muistoiksi tiivistyneitä tilanteita ja tunteita, luonnon kauneutta ja raakuutta, kasvamista ja kuihtumista, pimeän pelkoa ja humisevien puiden lohdullisuutta, kuplivaa iloa ja pohjatonta haikeutta, jotka kaikki kietoutuvat helminauhoina toisiinsa. Kerroksellisuus ja kokonaisuuden rakentuminen pienistä osista, kiehtovat minua niin maalauksen tapahtumassa kuin elämässä.

Ajan kuluminen ja jatkuvan muutoksen väistämättömyys on repivää mutta juuri olemisen väliaikaisuus tekee hetkistä arvokkaita.

Milla Kuisma on vuonna 1980 syntynyt kuvataitelija, joka asuu ja työskentelee Helsingissä. Kuisma on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Hänen maalauksiaan on ollut esillä yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä eri puolilla Suomea. Kuisman maalauksia on mm. Suomen valtion taidekokoelmissa ja Ruotsin valtion taideneuvoston kokoelmissa.

Näyttelyn avajaisia vietetään perjantaina 2.1.2015 klo 18–20. Tervetuloa! Taiteilija on tavattavissa gallerialla sunnuntaina 25.1. klo 15.