Sebastian Lindberg

4.–27.3.2016

Grave New World

Sebastian Lindberg: House of Cards. Akryyli ja öljy mdf-levylle. 105 x 75 cm. 2016

Sebastian Lindberg: House of Cards. Akryyli ja öljy mdf-levylle. 105 x 75 cm. 2016

Työskentelyssäni tärkeänä elementtinä on sattuman läsnäolo ja sen vaikutus teosten rakenteeseen. Maalausten kolmiulotteisena kohoavat reliefimäiset muodot on saatu aikaan akryyliväreillä. Valuttelen väriä teosta kääntelemällä, jolloin maan vetovoima on tuonut oman panoksensa maalausten muotokieleen. Hidas, meditatiivinen työskentelyprosessi on yhtälailla tärkeä kuin lopullinen valmis maalaus.

Kantavana teemana Sebastian Lindbergin maalauksissa on vesi eri muodoissaan. Veden virtaava ja pyörivä liike, syvyyksissä lepäävien hylkyjen jäänteet sekä hylkyjen pinnalla kukoistava värikylläinen biodiversiteetti ovat jättäneet muistijälkensä teoksiin.

Häviämisen ja tuhoutumisen tunne on yksi Lindbergin teosten keskeisistä elementeistä. Pääosaa maalauksissa näyttelevät autioituneet ja eroosion kuluttamat rakennusmassat, joiden pintaa veden aallot pyyhkivät ja muokkaavat.

Yksinäiset ja lohduttomat rakennusmassat ovat todisteena menneiden aikakausien saavutusten häviämisestä. Teoksissa näyttelyvieras kohtaa eräänlaisen Atlantiksen, merenalaisen myyttisen saaren tai mantereen, joka vajosi rakennuksineen ja ihmisineen meren syvyyksiin.Tsunamin tapaan vesi pyyhkäisi ja hävitti alleen kokonaisen maailman. On katsojan tulkittavissa onko kyseessä utopia vai dystopia.

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 3.3.2016 klo 18-20. Tervetuloa!

Galleria on suljettu pitkäperjantaina 25.3. ja pääsiäispäivänä 27.3.

Sebastian Lindbergin nettisivut