Sirkku Rosi

4.–27.5.2018

JATKA JATKA

Sirkku Rosi: ”Youth”, 2016

Teostiedot: Sirkku Rosi: ”Youth”, Akvarelli (110×80 cm), 2016


Tervetuloa näyttelyn avajaisiin to 3.5. klo 18-20!

Jatka sukua
Jatka muuttumista
Jatka luutumista jatka juurtumista
Jatka jatkamista jatkuvasti

Möykky muovautuu vaatimusten käsittelyajoista, sanomattomista lauseista ja tekemättömistä teoista. Mielensisäisiä möykkyjä, avohakkuiden paljastamia möykkyjä. Kipsatun raajan muodostama ulkoinen tiellä oleva möykky. Lempikiveni ihana möykky. Mineraalimöykky tai lihamöykky. Lisääntymisterveys, ympäristöahdistus ja urapaine. Oh, Girls just wanna have fun! Ristiriita tulee tarpeesta pysähtyä ja halusta edetä.

Näyttely on kokoelma pysähtyneisyyden ja liikkeen kuvia. Orgaanisia ja epäorgaanisia möykkyjä. Peittämisellä ja paljastamisella uuden muodon saaneita hahmoja. Jatkuvasti uudelleen muotoutuvia möykkyjä. Jatka jatka on pyrkimys jatkaa johonkin suuntaan.

Sirkku Rosi (s.1987, Tampere) työskentelee tällä hetkellä pääasiallisesti akvarellin ja performanssin parissa. Häntä kiinnostaa arkisten eleiden ritualistisuus ja niiden absurdi poetiikka. Maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2015 valmistunut Rosi tutkii kehollisen ja kuvallisen taiteen yhteyttä sekä elettyä kehoa ja lihallisuutta jaettuna kokemuksena. Hänen töissään on lihan hillittyä karnevaalia.