Kristiina Mäenpää

5.–28.5.2017

On a Postnatural Basis

Kristiina Mäenpää: Can’t see the forest for the floor (2017, sekatekniikka, yksityiskohta installaatiosta)

I just can’t see the forest for the floor. But I’ll take the floor and call it a forest. Then I’ll forget the forest, I’ll forget the floor.

On a Postnatural Basis lähestyy valokuvaa tilan rakennuskappaleena ja tilaa valokuvallisena elementtinä. Valokuva näyttäytyy teosten kautta keinotekoisena elämää imitoivana pintana, joka sellaisena rinnastuu asuininteriöörien synteettisiin päällysteisiin ja ihmisen rakentamaan ympäristöön. Valokuvan ja installoitujen materiaalien vuoropuhelu saa elinympäristömme näyttämään absurdilta itse rakentamaltamme lavasteelta, jossa luonnollinen ja luonnoton limittyvät toisiinsa.

Näyttelyn temaattisessa keskiössä on kulttuurin kerroksellinen ja muuntautuva luonne, jossa autenttisuus saa aina uuden merkityksen uusien kerrosten syntymisen myötä. Uusi tapetti peittää alleen edelliset pinnat, ja ensimmäinen kerros alkaa unohtua. Näkyviin jäävä pinta alkaa elää omaa elämäänsä muuttuen vähitellen uudeksi originaaliksi.

Kristiina Mäenpää (s.1990) on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta vuonna 2014. Hän asuu ja työskentelee Turussa. Hänen käsittelee teoksissaan tilan ja valokuvan vuorovaikutusta, kulttuurisia konstruktioita ja kuvien vaikutusta kulttuurin ja ajatusmallien muuntumiseen.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin torstaina 4.5.2017 klo 18-20!

Taiteilijatapaaminen keskiviikkona 24.5.2017 klo 16-18.

Näyttelyä on tukenut Sandudd Oy, Mattokymppi ja ATV Aninkaistenkadun tapetti ja väri.

Galleria Å on avoinna ti-pe klo 12–18 ja la-su klo 12–16. Galleria on suljettu maanantaisin ja helatorstaina 25.5.2017.