Suvi Härkönen

5. – 28.12.2014

Kun kuulet tämän äänen

Suvi Härkönen: Kun kuulet tämän äänen (2014)

Suvi Härkönen: Kun kuulet tämän äänen (2014)

Kun kuulet tämän äänen koostuu äänimaisemista, joiden kautta rakennan eräänlaista omakuvaa. Tarkastelen omakuvaa luonteeltaan illusorisena, narratiivisena, muuttuvana ja kuulijan lähtökohtien muokkaamana alueena. Muodostaakseen kuvan tekijästä on kuulijan asetettava itsensä asemaan, jossa objektiivisuus väistämättä pakenee.

Äänet voidaan käsittää kukin yksittäisenä teoksena. Vaihtoehtoisesti niitä voidaan tarkastella eri osien summina tai yhtenä kokonaisuutena, jossa äänimaisemat värittävät ja jatkavat toisiaan kokonaiskuvan rakentuessa jossakin niiden väliin jäävässä tilassa.

Suvi Härkönen (s.1982) keskittyy tuotannossaan erilaisiin kokemuksellisiin installaatioihin painottaen valo- ja äänielementtien mahdollisuuksia kokonaisvaltaisten tilojen rakentamisessa. Hän on erityisen kiinnostunut installaatiolle luonteenomaisesta kokijan ja teoksen yhteensulautumisen prosessista, jolle katsojan kokemus antaa muodon. Härkönen on opiskellut kuvataidetta Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja Taideinstituutissa sekä Aalto-yliopiston Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmassa.

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 4.12. klo 18–20. Tervetuloa!

Taiteilijatapaaminen on sunnuntaina 28.12. klo 15.

Galleria Å on suljettu itsenäisyyspäivänä 6.12.2014 sekä jouluna 24.–26.12.2014. Muuten galleria on avoinna ti-pe 12-18 sekä la-su 12-16.