Turun Taiteilijaseuran taiteilija 2012: Mari Metsämäki

5.12. – 29.12.2013

Avoin kirja

mato 15,6x10,5 pieni Viime talvena olin pihalla kuin lumiukko. Kesän ja syksyn laiskottelin. Näyttely tulossa. Ei huolen häivää. 1.10. aloin maalata. Vuosien työt takana. Taas piti aloittaa alusta.

Minulla on tehtävä. Olen kokenut psykoosin. Muistan miettineeni, miksi kukaan ei ollut kertonut, että tällaista on olemassa. Täältäkö sadut tulevat? Ihminen paiskataan keskelle täysin todentuntuista mielikuvitusmaailmaa. Selviä nyt siitä. Minä maalaan. Näkymätön on tehtävä näkyväksi. Lohdutan itseäni kuvillani. Otan mielikuvat tosissani. Tyhmää ajatusta ei ole olemassakaan.

Piirustuksia ja maalauksia. Galleria Å:n täyttää kaasun lailla kaksi teoskokonaisuutta. Alakerrassa on selattava seinäkirja ja ylhäällä koristemaalaustekniikasta intoutuneita maalauksia. Pensseliin otetaan monta väriä yhtaikaa ja pyöräytetään. Mikä nautinto! Katsoja pääsee peilailemaan töiden äärelle. Jokin on niin tuttua, jokin taas vähän outoa. Pääasia että puhutaan. Aivan jokaisen voi kuvitella hissuttelemaan psykiatrisen sairaalan käytävälle. Itu on meissä kaikissa. Mielikuvitus on upea asia!

Mari Metsämäki (s.1971) on Turun Taiteilijaseuran vuoden 2012 taiteilija.

Näyttelyä on tukenut Turun kaupungin kulttuurilautakunta.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin keskiviikkona 4.12. klo 18-20. Taiteilijatapaaminen sunnuntaina 15.12. klo 15.

Huom! Galleria kiinni 6.12. sekä 24.-26.12.2013.