Hannele Romppanen

16.09. – 09.10.2011

TAPETTITANSSI • Off the Wall

Hannele Romppanen: Maalaus 1

Maalaus 1

TAPETTITANSSIN aiheena on paljastuminen ja kätkeytyminen – äkillinen poispyyhkiytyminen. Omaelämänkerrallisuuttakin hipovat teosteemat liittyvät liikkeen, hetken ja mittakaavan hallintaan – tai voisipa sanoa jopa epähallintaan – sekä työskentelyyn havainnon ja kokemisen rajapinnoilla. Projektin taustalla ja pääosassa kummittelevat kotiympäristöni seinät liittäen toisiinsa niin edesmenneen siskoni kuvataiteilijuuteen liittyvät visuaaliset ilmentymät kuin oman menneisyyteni tanssitaiteen parissa. Läsnäolevan hetken ja ajan venyvyyden vertautuminen mahdollistuu valokuvan, videon ja performanssin aikaperspektiivien kautta.

Hannele Romppanen: Garderobi

Garderobi

Muistutus hetkessäolemisen tärkeydestä toistuu elämässäni koettujen menetysten kautta. Tällä kertaa muistuttajana on toiminut lähietäisyydeltä koettu tulipalo ja jäljet tuhoalueesta. Tunne kodin turvallisuudesta järkkyy, kun seinät muuttuvat suojaavasta rakenteesta mahdolliseksi vaaran loukoksi – tulen ja homeen ruoaksi. Samalla tuhon groteski estetiikka houkuttelee minua kummallisuudellaan tuoden omanlaisensa väri- ja muotopaletin arkipäiväisyyden rinnalle.

Hannele Romppanen: Mediaperformanssi

Mediaperformanssi

Alakerran näyttelytilassa on nähtävänä digitaalisuutta tilallisesti hyödyntävä installaatio. Valitsemalla visuaalisoituina komentoina help, ctrl tai esc osallistuja pääsee vaikuttamaan myös itse teoksen ilmentymiseen. Installaatio avautuu mediaperformanssin näyttämöksi neljä kertaa.

Mediaperformanssi 16.9. klo 18:30, 17.9. klo 12:15 ja 15:15
sekä 9.10. klo 15:15

Hannele Romppanen • Helena Romppanen • Heikki Tikka

Lisätietoa: mediaperformance.fi

Tervetuloa!