Henri Ahti

27.05. – 19.06.2011

Kelattuja

Henri Ahti: Avattuja

Avattuja, 2011

Valmistun Turun Amk:n Taideakatemian Kuvataiteen koulutusohjelmasta. Pääaineenani on ollut kuvanveisto. Kolmiulotteinen tekeminen on itselleni kiinnostavinta sekä luontevinta ilmaisumuotoa. Käsittelen töissäni usein ihmisyyttä yleisesti, elämän kulkua, alkua ja loppua. Teen taidetta hahmottaakseni asioita itselleni, mutta pyrin sitä kautta antamaan jotakin myös muille.

Taiteellinen opinnäytetyöni muodostuu kahdesta eri teoskokonaisuudesta. Gallerian yläkertaan sijoittuva teos rakentuu kankaisista veistoksista. Ne ovat luonnollisen kokoisia sydämiä, jotka riippuvat tilassa muodostaen kokonaisuuden. Sydämet ovat kuitenkin kaikki yksilöllisiä ja itsenäisiä hahmoja. Teoksen sydämet ovat avautuvia tai sulkeutuneita, hauraita tai vahvoja, rohkeita, ujoja tai jopa näiden kaikkien sekoituksia. Teoksen lähtökohtana ja runkona on leikkisä ajatus sydämistä ihmisten symboleina. Ajatus siitä miten jokainen sydän on elänyt erilaisen kokemuksen. Nämä kokemukset ovat jonkin hetkellisen tunteen värittämiä tai tietynlaisen elämäntilanteen aiheuttamia. Myös kankaan olemuksella ja ompelutavalla on oma mausteensa teoksen sisällössä.

Näyttelyn toinen teos löytyy gallerian alakerrasta ja se on installaatio c-kaseteista. Teoksen punainen lanka on ihmisten erilaiset muistot, joita olen eri ihmisiltä kerännyt vuosina 2009 – 2011. Kasettien pintaan kirjoitetut tekstit ovat tärkeitä ja vahvoja muistoja kirjoittajilleen, hetkiä joihin he ehkä vielä kerran palaisivatkin. Jokainen kasetti on pieni tarina, joka voi avautua katsojalle monella eri tavalla. Teoksen sisältämät muistot ovat sekä suoria että salaperäisiä.

Tervetuloa!

  • Henri Ahti: Avattuja
  • Henri Ahti: Kelattuja, 2009 - 2011
  • Henri Ahti: Kelattuja