Kirsimarja Metsähuone

02.03. – 25.03.2012

Outoja kuvia ja tajunnanvirtaa

Orange Morning Paper River, kokeellinen 16 mm lyhytelokuva vuodelta 2011

Orange Morning Paper River

Unenomainen ja irrationaalinen lyhytelokuva on montaasi outoja kuvia ja tajunnanvirtaa. 16 mm “found footage” -filmiä on eri tavoin käsin työstetty ja muokattu – kirjaimellisesti tuhottu – raaputtamalla ja maalaamalla filmiemulsiota sekä teippaamalla filmille mm. ruohoa, kukkia, lankaa, hyönteisiä, mausteita, kirjain-, kuva- & sananauhoja. Muodonmuutoksen kokenut, käsitelty filmimateriaali on uudelleenkuvattu ja editoitu digitaalisesti. Abstrakti ja kerroksellinen audiomaisema on luotu kahden ihmisen äänifragmenteista sekä rahinasta, kohinasta, rutinasta, hurinasta ja kitinästä, joka kuului moninkertaisten ja epätasaisten ruoho-, teippi- ja muiden filmimateriaalikerrosten täyttämän kelan pyöriessä editointipöydässä.

Orange Morning Paper River sai ensiesityksensä Roomassa kesällä 2011 ja on mukana kansainvälisillä CINESONIKA äänitaiteen elokuva- ja videofestivaaleilla Vancouverissa Kanadassa helmikuussa 2012.

Helsinkiläinen mediataiteilija KirsiMarja Metsähuone työskentelee pääasiassa kokeellisen elokuvan, videon ja valokuvan parissa. Metsähuoneen lyhytelokuvat ovat epänarratiivisia ja niiden rakenne on yleensä syklinen hyödyntäen toistoa, lähikuvaa, assosiaatiota, kollaasimaisuutta, puoliabstraktia monimerkityksellisyyttä ja satunnaista löydettyä kuvastoa. Keskeisiä teemoja Metsähuoneen tuotannossa ovat muisti, muistot, identiteetti, ruumiillisuus, dekonstruktio, urbaanin sulo ja rappio, ihmisen ja urbaanin ympäristön välinen vuoropuhelu.

Yhdysvalloissa lähes 10 vuotta asuneen Metsähuoneen Bachelor of Fine Arts -tutkinto on San Francisco Art Institutesta kokeellisesta elokuvasta ja valokuvauksesta. Kuvataiteen maisteriksi hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta tila-aikataiteen osastolta vuonna 2000. Metsähuoneen teoksia on ollut esillä Suomen lisäksi mm. Yhdysvalloissa, Italiassa, Englannissa ja Kiinassa. Vuonna 2011 hän osallistui mm. Roomassa kansainväliseen Spazi Aperti -näyttelyyn, Helsingin Lyhytelokuvafestivaaleille ja Madridissa Madatac03 Kansainvälisen videotaiteen kilpailuun ja festivaaliin. Tammi-helmikuussa 2012 häneltä on esillä uusia valokuvia Obiettivi Obiettività -valokuvanäyttelyssä Roomassa.

Tervetuloa!