Minna Havukainen

04.03. – 27.03.2011

Teatterinuoria

Minna Havukainen: Teatterinuoria: Mungo

Teatterinuoria: Mungo

Mitä nuorelle näyttelijälle tapahtuu esityskauden jälkeen? Kuka kuvassa on? Millaisia rooleja meillä elämän mittaan on, ja ovatko ne pysyviä?

Näitä kysymyksiä olen tutkinut kuvaamalla vuosien 2008-2009 aikana kymmeniä nuoria esityskauden viimeisen esityksen jälkeen, esityksen roolin ja oman minän siirtymän ja välitilan hetkellä. Teokset  ovat olleet esillä  osittain Turku Biennaalissa 2009 Pinta-näyttelyssä, sekä Nuoren teatterin lämpiössä 2010.

”Minna Havukainen on tarkentanut kameransa nuoriin näyttelijöihin ja kuvannut heidät maskeissaan ja puvuissaan heti esityksen jälkeen, jolloin heidän mielensä vielä leijuu heidän oman itsensä ja heidän roolihahmonsa välitilassa.

Voimakkaisiin vastaväreihin punaiseen ja vihreään viritetyissä valokuvissaan Havukainen käsittelee koskettavalla tavalla kysymyksiä nuorten identiteetistä ja sen rakentumisen ehdoista.

Kuten Teemu Mäki teoksista kirjoittaessaan toteaa, yksilön minuus ei ole myötäsyntyinen vankila, vaan jotain johon muotoutumiseen hän voi itse vaikuttaa.”

– Timo Valjakka / HS 11.5.09

· · · · · · · · · ·

Valokuvataiteilija

minna.havukainen10(at)gmail.com

040-7174603

www.poppoo.info

Tervetuloa!