Sandra Nyberg

19.08. – 11.09.2011

ANDRUM \ ROOM TO BREATHE

Sandra Nyberg: The Diningroom

The Diningroom, 2009

Näyttelyyn johtanut inspiraatio juontaa kiinnostuksestani sisäkattoihin. Ihmiset tapaavat täyttää kotinsa ja muut tilat erilaisilla asioilla; huonekaluilla, matoilla, tauluilla, kirjahyllyillä, sekalaisilla esineillä. Vain sisäkatto pysyy jotakuinkin tyhjänä ja neutraalina. Kotimme koostuvat standardimitoista, olemme tottuneet siihen että ikkunat, ovet, pistorasiat ym. ovat tietyllä korkeudella – tietyllä tavalla.

Kääntämällä olemisen ”ylösalaisin” haluan tarjota mahdollisuuden paeta sitä kaaosta jolla ympäröimme itsemme, luodakseni hetken hengähdystauon niin materiasta kuin (joskus liiankin) tutusta ja opitusta.

Näyttelykokonaisuus koostuu valokuvista (yläkerta) ja installaatiosta (alakerta).

Sandra Nyberg: Alakerran installaatio

Alakerran installaatio

Sandra Nyberg (s. 1977) asuu ja työskentelee Paraisilla, Turun saaristossa. Taiteilija Sandra Nyberg liikkuu työskentelyssään sujuvasti maalauksesta ja valokuvasta aina yhteisöllisen ympäristötaiteen pariin. Nyberg on opiskellut Alankomaissa ja Autraliassa, mutta palannut takaisin juurilleen Turun saaristoon. Hän pureutuu taiteessaan tarkkanäköisesti arjen kokemuksiin ja pieniin jokapäiväisiin ilmiöihin, kuten ruumiillisiin eleisiin ja näkökulmiin, joiden avulla paikannumme ympäröivään tilaan.

Nybergin taiteellisessa työssä on ollut keskeisessä roolissa viime vuosina yhteistyö taiteilija Heini Niemisen kanssa (työparin nimenä Elin & Keino). Nybergin ja Niemisen yhteisölliset ja ympäristötaideteokset ovat paikkasidonnaisia hetkellisiä tutkielmia, jotka pyrkivät muun muassa tekemään luonnon näkyväksi urbaanissa ympäristössä ja osallistamaan tässä yleisöä. Nybergin töitä on ollut esillä useissa näyttelyissä ja taidetapahtumissa Suomessa ja ulkomailla.

www.sandranyberg.com

Tervetuloa!

  • Sandra Nyberg: Bedroom
  • Sandra Nyberg: He
  • Sandra Nyberg: Mondrian I
  • Sandra Nyberg: Untitled I