Tomi Dufva

Tomi Dufva - PÄÄN TAKAA 2012

9.11. – 2.12.2012

Pään takaa – maalauksia migreenistä

Pään takaa kertoo tarinaa migreenistä, siitä kun migreenistä tulee muutakin kuin satunnainen jomotus päässä, siitä kun migreeni on läsnä joka päivä. Migreeni on tuntematon sairaus. Sen syytä ei ole löydetty. Oma keinoni migreenin ymmärtämiseen ja tutkimiseen on maalaaminen. Toivottomia, lohdullisia, koomisia, tyhmiä – kuvia pään takaa.

Jonkin aikaa maalattuani aloin miettiä, että kenties näistä maalauksista voisi olla hyötyä myös toisille. Tuntui, että maalaukset eivät olleet vain omaa terapiaani, vaan maalauksia melko vaikeasta sairaudesta ja sen kanssa elämisestä. Sairastuminen on yksi elämän tapahtumista, jotka ravistavat elämää ja muokkaavat tahtomattamme elämän kulkua, sekä oman että läheisten. Toivoakseni työt kertovat, avartavat, lohduttavat tai naurattavat elämän ravistelusta: se mikä ei tapa, tuottaa taidetta.

Tomi Dufva on opiskellut kuvataiteilijaksi Turun taideakatemiassa ja tehnyt taiteen maisterintutkinnon Norjassa, Bergenin taidekorkeakoulussa. Tällä hetkellä Dufva tekee jatko-opintoja Aalto-yliopistossa taiteiden ja suunnittelun koulussa taidekasvatuksen laitoksella.

Tervetuloa avajaisiin torstaina 8.11.2012 klo 18-20. Samaan aikaan Elina Strandbergin avajaiset gallerian alakerrassa.

Taiteilijatapaaminen 2.12. klo 14:00. Tervetuloa!

Taiteilijan kotisivut: http://tomidufva.com/.