Ville Mäkikoskela

25.05. – 17.06.2012

Kaupunkikuvia – Kesken

Ville Mäkikoskela: Eilisen uutiset

Ville Mäkikoskela
Sarjasta Kaupunkikuvia: Eilisen uutiset
2011, Carraran marmori, 13 x 44 x 50 cm

Teosten sarja Kaupunkikuvia (2009-) rakentuu kerronnalliseksi kokonaisuudeksi kaupunkitilasta, jossa kohtaavat tosi ja taru, menetykset ja haaveet. Veistosten aiheet pohjautuvat todellisiin havaintoihin ja löydöksiin kaduilta, toreilta ja rakennetusta ympäristöstämme.

Kuvanveistäjä Ville Mäkikoskela on halunnut ikuistaa arkipäiväiset aiheet ja nopeat tilanteet marmorin ajattomuuteen ja kuvanveiston historiaan. Yksi Kaupunkikuvien teoksista on saanut lopullisen muotonsa posliinin herkyydessä.

Kaupunkikuvien rinnalla nähdään veistos Kesken (2011-). Sen materiaaleina ovat rauta, alumiinipronssi ja ääni. Kesken on pysäytetty hetki tämän ajan virrassa. Se puhuu elämänkulun sattumanvaraisuudesta ja katoavaisuudesta, kuinka se jokin oli hetki sitten tässä, ja nyt jo poissa.

Ville Mäkikoskela (s. 1975) on opiskellut Lahden Taide- ja Muotoiluinstituuteissa sekä Taideteollisen korkeakoulun Pallas-kuvataiteiden maisteriohjelmassa. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimassa ja ulkomailla vuodesta 2000 lähtien. Mäkikoskelan aikaisempaan tuotantoon voi tutustua osoitteessa www.villemakikoskela.fi.

Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Valtion Kuvataidetoimikunta, Uudenmaan Taidetoimikunta ja Pakilan Lastenpaikka. Siitä kiitos heille.

Tervetuloa!