90 vuotta taiteen virtaa!

Lisätty 13.1.2014

Turun Taiteilijaseura ry täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Juhlavuoden aikana järjestetään sekä erityistä ohjelmaa että vuosittaisia tapahtumia taiteen ystäville. Luvassa on muun muassa näyttelyitä, taiteilijatapaamisia ja -haastatteluja sekä erilaisia tapahtumia, joiden ohjelman inspiraationa on ollut yhdistyksen pitkä historia.

Kaikille Turun Taiteilijaseuran jäsenille avoin juhlanäyttely Virtaa! nähtiin Galleria Å:ssa Turussa 25.4.–11.5.2014 sekä Galleria 5:ssä Oulussa 21.5.–7.6.2014.

Turun Taiteilijaseuran jäsenten kesänäyttely Äänivirtaa esitteli varsinaissuomalaista nykytaidetta Yrjö Liipolan taidemuseossa 4.5.–29.6.2014. Temaattisen näyttelyn kuratoi Markku Haanpää. Näyttelyn avajaisia vietettiin sunnuntaina 4.5.2014.

Viides paikkasidonnaisen taiteen tapahtuma FLUXATIONS 2014 – virtauksia kaupungissa toi valoa ja iloa Turun pääkirjaston sisäpihalle, kun videotaidetta heijastettiin kirjaston seinälle 7.–23.11.2014. Tapahtuman teokset kuratoi performanssin läänintaiteilija Leena Kela.

Turun Taiteilijaseuran 90. vuosinäyttely järjestettiin 12.9.–12.10.2014 Galleria Bernerissä ja Vanhan Raatihuoneen Galleriassa Turussa. Näyttelyyn valittujen taiteilijoiden joukosta valittiin jälleen Turun Taiteilijaseuran vuoden taiteilija, joka saa palkinnoksi näyttelyajan Galleria Å:sta vuodelle 2015. Turun Taiteilijaseuran vuoden 2014 taiteilija on Timo Takala. Vuonna 2013 tittelin sai kuvataiteilija Minnamaria Nurmi, jonka näyttely Piirustuksia nähtiin Galleria Å:ssa kesällä 2014.

Turun Taiteilijaseuran juhlavuosikasseja

Juhlavuonna yhdistys esittelee yleisölle kuukausittain yhden taiteilijajäsenensä. Enni Niemelän tekemät haastattelut julkaistaan joka kuukauden ensimmäinen tiistai Turun Taiteilijaseuran kotisivuilla ja Facebookissa.

Tammikuu: Eija Tähkäpää
Helmikuu: Aaron Hiltunen
Maaliskuu: Sanna Vainionpää
Huhtikuu: Toni Hautamäki
Toukokuu: Minnamaria Nurmi
Kesäkuu: Raili Leppänen
Heinäkuu: Matti Toivonen
Elokuu: André Peterdi
Syyskuu: Riitta Liede
Lokakuu: Minna Maija Lappalainen
Marraskuu: Tonja Goldblatt
Joulukuu: Hanna-Leena Partanen

Juhlavuoden tunnelmia voi myös seurata Turun Taiteilijaseuran blogissa.

Ohjelmatiedot täydentyvät vuoden kuluessa, muutokset ovat myös mahdollisia.