Fluxations 2014 tuo videotaidetta pimeyteen

Lisätty 8.10.2014

Fluxations 2014 – virtauksia kaupungissa tuo videotaidetta kaupunkitilaan 7.–23.11.2014. Tänä vuonna videotaiteeseen keskittyvä tapahtuma koostuu kolmesta videoteoksesta, jotka projisoidaan Turun pääkirjaston sisäpihan seinään. Tapahtuman teokset kuratoi performanssin läänintaiteilija Leena Kela varsinaissuomalaisille taiteilijoille suunnatun haun perusteella.

Teokset ovat Heini Ahon Gravity Monster, Lotta-Pia Kallion Building a Sacred Tree ja Kati Rapian & Kimmo Ylösen Puu.

Kuraattori Leena Kela kertoo teosten valinnasta:

”Käydessäni läpi avoimeen hakuun ehdotettuja videoteoksia versoi joukosta puu, enkä voinut sitä enää teemana sivuuttaa. Jokainen valitsemistani videoteoksista muodostaa puun tai pensaan joko konkreettisesti tai viitteellisesti. Kun valikoin teoksia, olivat lehtipuut juuri vaihtamassa väriään vihreästä keltaisen ja punaisen sävyihin. Ja kun teokset esitetään nyt marraskuussa, ovat lehtipuut jo pudottaneet lehtensä ja muuttuneet paljaiksi rangoiksi ja oksistoksi. Puut lepäävät, kunnes seuraava kasvuprosessi käynnistyy kevään tullen. Videoteoksissa nähdään muutosta, liikettä, kasvua ja katoamista, puiden performanssia. Teokset kuljettavat meidät puiden luo, niiden, jotka ympäröivät meitä kaupunkitilassakin, mutta joiden näennäistä hiljaisuutta liian harvoin kuuntelemme.”

Videoteoksia esitetään su–to klo 18–23 ja pe–la klo 18–04.

Tapahtuman avajaisia vietetään perjantaina 7.11. klo 18 ja ne ovat osa kirjaston Kaamos-tapahtumaa. Tervetuloa!

HUMAKin opiskelijat ovat tehneet opinnäytetyönsä puitteissa kyselyn Fluxations 2014 -videotaidetapahtumaan. Kun olet vieraillut tapahtumassa, täytä kysely ja voit voittaa videotaideaiheisen palkinnon! Vastaa kyselyyn täällä.

Tykkää Fluxationsista Facebookissa.

Tapahtuma on osa Suomen Taiteilijaseuran STS150-juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätiedot:

Sanna Vainionpää