FLUXATIONS 2017 -taiteilijat on valittu!

Lisätty 15.2.2017

FLUXATIONS 2017 -tapahtuma tuo iloa ja virtauksia kevääseen heräilevään kaupunkiin. Tänä vuonna mediataiteeseen keskittyvän tapahtuman teokset ovat nähtävissä Turun pääkirjaston ulko- ja sisätiloissa 15.–26.3.2017.

Turun Taiteilijaseuran koordinoima teoshaku oli avoin Suomessa toimiville taiteilijoille. Tapahtuman taiteilijat ovat Saara Ekström, Heidi Kilpeläinen, Jussi Matilainen, Salla Myllylä ja Elsa Trzaska. Teoskokonaisuuden kuratoi mediataiteilija Jaakko Pesonen.

Jaakko Pesonen kertoo teosten valinnasta:

Ihmisen suhde luontoon tuntuu etääntyvän vauhdilla. Yksilö korostaa itseään ja kaikki muu jää hyödykkeiksi. Fluxations-tapahtumaan valitut teokset muodostavat yhdessä kokonaisuuden, joka katsoo yksilöä, yhteisöjä, kulttuuriympäristöämme ja luontoa solidaarisuuden hiipuessa. Teokset muodostavat sarjan, jossa ihminen reagoi ihmiseen, tilaan, luontoon ja ajankuluun.

FLUXATIONS 2017 – tapahtuman aikana kirjaston ulkoseinälle projisoiduista videoteoksista pääsee nauttimaan su-to klo 18–23 ja pe-la klo 18–04, sisätiloissa sijaitsevista teoksista kirjaston aukioloaikoina.

Turun Taiteilijaseuran nettisivuilla julkaistaan esittelyt tapahtuman kuraattorista ja taiteilijoista. Julkaisupäivät ovat 17.2., 20.2., 23.2., 27.2., 2.3. ja 6.3.2017.

Tapahtuman avajaisia vietetään keskiviikkona 15.3. klo 19–20. FLUXATIONS 2017 feat. VAFT – Screening & Artist Talk järjestetään torstaina 23.3. klo 18 alkaen pääkirjaston Studio-tilassa. Molemmat tapahtumat ovat yleisölle avoimia ja niihin on vapaa pääsy.

Tykkää FLUXATIONS-tapahtumasta Facebookissa!

FLUXATIONS 2017 -tapahtuman järjestää Turun Taiteilijaseura ry, ja sitä ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.