Hae Taf taf -residenssiin!

Lisätty 5.4.2013

Turun Taiteilijaseura ry:n Hyvä Koulu -hanke vie taideopetusta santhiabalaisiin kouluihin Senegaliin. Taiteilijoille avautuu hankkeen tiimoilta ainutlaatuinen mahdollisuus päästä tekemään taideprojekteja yhdessä santhiabalaisten koulujen ja lasten kanssa. Hanke on osa vuonna 2004 perustettua Taf taf –hankekokonaisuutta, jonka tavoitteena on parantaa vähävaraisen Santhiaban asuinalueen elinolosuhteita asukaslähtöisellä ja luovalla toiminnalla. Hankkeen rahoittaa Suomen ulkoministeriö.

Taiteilijaseuran yhteisöllinen residenssi Senegalissa on avoin eri alojen taiteilijoille, opiskelijoille ja muille toimijoille antaen mahdollisuuden toteuttaa monipuolisesti eri alojen työpajoja, tieteellisiä tutkimusprojekteja ja opiskelijoiden työharjoittelujaksoja. Residenssi sijaitsee Taiteilijaseuran ylläpitämässä Suñu Kër –toimintakeskuksessa Dakarissa.

Lue residenssiläisten kokemuksista täältä

Haku on nyt käynnissä!

Tällä hetkellä haku on käynnissä syksyllä 2013 alkaviin residensseihin. Residenssin pituus on 1–3 kuukautta. Projekti voi olla miltä taiteenalalta tahansa. Valinnat tehdään työsuunnitelmien perusteella, ja edellytyksenä on työskentely jonkin paikallisen toimijan tai asukasryhmän kanssa. Ranskankielen taito on eduksi. Hakijoiden ei tarvitse olla Turun Taiteilijaseuran jäseniä.

Vapaamuotoiset projektisuunnitelmat ja ansioluettelot toimitetaan hankkeen koordinaattorille Minna Maija Lappalaiselle 31.5.2013 mennessä osoitteeseen Turun Taiteilijaseura ry/Galleria Å, Minna Maija Lappalainen, Kaskenkatu 1, 20700 Turku tai sähköpostitse osoitteeseen taftaf(a)turuntaiteilijaseura.fi.

Lapset Kalevala-kerhossa

Kustannukset

Residenssiläisen omavastuuosuus on 100 euroa kuukaudessa. Summa maksetaan Taiteilijaseuran tilille, ja se sisältää muun muassa lentokenttäkuljetukset ja yhden aterian päivässä. Residenssiläisen tulee itse kustantaa lentokulunsa (hinta-arvio 800 euroa) ja muut elämisen kustannukset. Yhden päivän menot (pullovesi, aamiainen ja iltaruoka) ovat noin 5 euroa, mutta mikäli haluaa ostaa länsimaalaisia tuotteita, maksavat ne saman verran kuin Suomessa.

Taiteilijan kannattaa hakea residenssiään varten apurahaa. Residenssiä varten ei voi hakea Taiteen edistämiskeskuksen residenssiavustusta.

Lisätiedot:
Minna Maija Lappalainen