Kulkulupa 2012 avaa jälleen taiteilijoiden työhuoneet yleisölle!

Lisätty 30.8.2012

Millainen mies on rakastetun Päivänkakkara-veistoksen takana? Entä ketkä ovat tehneet ilahduttavia taideteoksia sairaalan käytäville? Taiteilijat kutsuvat kulissien taakse työhuoneilleen Kulkulupa-tapahtuman aikana 8.–9.9.2012 klo 11–17. 

Kulkulupa on Varsinais-Suomen taidetoimikunnan, kuvataiteilijoiden ja taiteilijajärjestöjen kymmenettä kertaa toteuttama tapahtuma, jossa 60 taiteilijaa ja taideyhteisöä pääosin Turusta avaa työtilojensa ovet vierailijoille. Työhuoneilla nähdään, miten taiteilija työstää uusimpia teoksiaan. Taide syntyy arjen materiaaleista monilla työtavoilla, kun työkaluna on luovuus. Joku ehkä löytää itsestään taiteen keräilijän ja hankkii mieleisen taideteoksen kotiinsa.

Kulkuluvan kohteissa on työnäytöksiä, opastettuja kierroksia ja kahvihetkiä taiteilijoiden kanssa. Vanhassa Barkerin kutomossa Raunistulassa voi katsastaa vasta kunnostetut työhuonetilat, tutustua hopeointiin ja grafiikan tekniikoihin ja piipahtaa tavallisesti suljettuun Valvilla-museoon. Barkerin rakennusten historiasta kertovat opastaulut paljastetaan Kulkuluvan aikana. Pääskyvuoren kasarmin työhuoneilla pääsee mukaan historialliselle kierrokselle kasarmialueella ja tutustumaan pronssivalutekniikkaan ja ääneen taiteen materiaalina. Kohteista saa leimoja Kulkulupa-passiin, jolla pääsee osallistumaan kymmenien taideaiheisten palkintojen ja taideteosten arvontaan.

Kulkulupa on matka yleensä suljetulle oville ja kaupungin ennennäkemättömälle puolelle.

Vuonna 2012 Kulkulupaan liittyy luentosarja Ajatuksesta taideteokseksi Turun pääkirjaston Studiossa. Seuraava luento järjestetään keskiviikkona  5.9. klo 18-20 lähtölaukauksena Kulkuluvalle. Puhujina Kulkuluvan taiteilijat Erika Adamsson ja Jouna Karsi sekä taiteen keräilystä kertovat Pirkko Mikkola ja Silja Lehtonen. Luennot ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.  Luennon ohjelma. Tervetuloa!

Lisätietoa Kulkuluvan aikana avoinna olevista työhuoneista ja tapahtumista tapahtuman kotisivuilla ja Facebookissa.