Lupa poiketa ja ihmetellä – Kulkulupa avaa taiteilijoiden ateljeet

Lisätty 23.8.2016

Vuoden 2016 Kulkulupa-tapahtumassa on mukana 40 taiteilijan ja taiteilijayhteisön työhuonetta Turussa ja lähikunnissa. Avoimet ateljeet kutsuvat kävijöitä tutustumaan erilaisiin taiteen tekemisen tapoihin sekä paikallisiin taiteilijakuntaan. Tapahtuma kannustaa yleisöä ja taiteilijoita dialogiin, jonka seurauksena voi olla virkistäviä kohtaamisia ja ilahduttavia oivalluksia. Monilla työhuoneilla on pieniä myyntinäyttelyitä sekä muuta ohjelmaa, kuten performanssiesityksiä, taiteilijatarvikekirppis ja muotokuvapiirustusta.

Viikonlopun aikana yleisölle järjestetään kaksi opastettua työhuonekierrosta. Lauantaina 3.9. kierretään oppaiden johdolla Barkerin työhuoneilla, kokoontuminen klo 14 H-rapun edessä. Sunnuntaina 4.9. puolestaan tutustutaan Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön hallinnoimiin Logomon työhuoneisiin, kokoontuminen klo 14 Konttori-päädyn edessä. Kierrokset ovat yleisölle maksuttomia eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kiertämällä Kulkulupa-kohteita voi osallistua taidearpajaisiin. Kulkulupa-passeja on jaossa kaikissa kohteissa, ja jokaisesta vierailusta saa siihen merkinnän. Viidellä merkinnällä voi osallistua taideaiheisten palkintojen arvontaan. Lista palkinnoista ja niiden lahjoittajista on nähtävissä Kulkuluvan nettisivuilla.

Taiteilijoiden ja taiteilijayhteisöjen lisäksi Kulkulupa-tapahtumassa mukana on taiteilijavetoisia gallerioita, joissa voi niin ikään kohdata taiteilijoita sekä nähdä työhuoneella syntyneet teokset galleriakontekstissa. Kaikille avoin Kulkuluvan päättötilaisuus järjestetään Turun taidelainaamossa sunnuntaina 4.9. klo 17–20. Tervetuloa!

Kulkulupa-kohteet ovat avoinna yleisölle 3.–4.9.2016 klo 12–17. Kohteet, taiteilijoiden esittelyt sekä viimeisimmät ohjelmapäivitykset löytyvät osoitteesta www.kulkulupa.net ja Kulkuluvan Facebook-sivuilta.

Vuonna 2016 jo neljättätoista kertaa järjestettävän Kulkulupa-tapahtuman tuottaa Turun Taiteilijaseura ry yhteistyössä Turun alueen taiteilijoiden, taiteilijayhteisöjen ja taiteilijavetoisten gallerioiden kanssa. Tapahtumaa on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen toimipiste.