Millaisia kohtaamisia ja muistoja löytyy Aurajokirannasta? Osallistu taideteokseen!

Lisätty 23.8.2012

Mitäs Plikat -kollektiivi kerää haikeita ja suloisia muistoja kohtaamisista ja jäähyväisistä Aurajoen rantamilla. Muistojen pohjalta työstetty Syksyä rinnassa –teos heijastetaan syksyn tullen kolmeen ikkunaan joen varrella.

Tarinoita Aurajokirannasta kerätään kyselylomakkeilla, joita löytyy 16. – 31.8.2012 Förin kannella olevalta postilaatikolta, nettikyselyllä, Facebook-sivulla sekä sähköpostitse (syksyarinnassa(a)gmail.com).

Mitäs Plikat on kolmen nuoren turkulaisen taiteilijaystävyksen (Mari Aarnio, Aino-Maria Kangas, Eeva Saaros) vuonna 2012 perustama poikkitaiteellinen kollektiivi. Ryhmän osaaminen ulottuu kuvataiteesta animaatioon ja esitystaiteisiin. Mitäs Plikat tutkailee näiden alojen välimaastoja ja erityispiirteitä, käyttäen aineksia kustakin tuomaan esiin käsittelemiensä teemojen monia puolia. Syksyä rinnassa on kollektiivin ensimmäinen yhteinen projekti.

Syksyä rinnassa -teos on osa Turun Taiteilijaseuran koordinoimaa Fluxations -virtauksia kaupungissa -taidetapahtumaa, jonka aikana 10.10. – 13.11.2012 kaupunkiin ilmestyy kolme taideteosta tuomaan yllätyksiä ja valoa iltoihimme. Muut teokset ovat Tommi Juutilaisen animaatio ÅBOA WHISPER Turun kaupunginkirjaston sisäpihalla ja AKU -taiteellista akupunktiota -ryhmän liikkuva projisointi Aarteet eri puolilla keskusta-aluetta.

Lisätiedot:

Sari Torvinen
FLUXATIONS -koordinaattori
fluxaura(at)turuntaiteilijaseura.fi

Tapahtuma on jatkoa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuodelle 2011 Turussa.