Satamapaikka – kertomuksia matkoilta

Lisätty 11.8.2012

Turun Taiteilijaseuran vuoden 2012 kesänäyttely Satamapaikka esittelee yhdistyksen jäsenten teoksia ja dokumentteja, joiden teemana on matka. Teema nähdään näyttelyn yhteydessä laajana: teosten lähtökohtina voivat olla taiteilijan konkreettiset matkat tai esimerkiksi henkinen tai taiteellinen matka. Kesänäyttelyn teemaan tuo oman sävynsä myös näyttelyn ”satamapaikka”, Suomen Joutsen, joka on tunnettu historiastaan ja matkoistaan ympäri maailmaa.

Näyttely käsittelee teemaa monipuolisesti kuvataiteen eri keinoin ­­– näyttely koostuu muun muassa maalauksista, installaatioista, videoteoksista ja veistoksista. Näyttelyn taiteilijat ovat Erika Adamsson, Heini Aho, Annika Dahlsten ja Markku Laakso, Veli Ekroos, Tonja Goldblatt, Sini-Meri Hedberg, Riitta Kuisma, Jani Helge Muurinen, Minna Maija Lappalainen, Riitta Liede, Eliisa Määttälä, Oili Puolitaival, Elina Ruohonen, Mailis Saralehto, Kristina Seppänen, Minna Sjöholm, Panu Thusberg, Eija Tähkäpää, Juhani Vikainen ja Kimmo Ylönen. Teokset näyttelyyn valitsi Turun Taiteilijaseuran hallituksen asettama jury.

Näyttely on osa JÅ Kesä -ohjelmakokonaisuutta.

Satamapaikka Suomen Joutsenella 1.6. ­– 31.7.2012

Lisätiedot: