Turku Biennaalin 2017 portfoliohaku on auki

Lisätty 13.4.2016

Aboa Vetus & Ars Nova -museo järjestää kahdeksannen Turku Biennaalin yhteistyössä Turun Taiteilijaseuran kanssa. Turku Biennaali -näyttely on esillä Aboa Vetus & Ars Novassa vuoden 2017 marraskuusta vuoden 2018 helmikuun loppuun. Turun Taiteilijaseuran Galleria Å:ssa nähdään neljä lyhytkestoisempaa biennaalinäyttelyä samalla aikavälillä.

Hakuaika vuoden 2017 Turku Biennaaliin alkaa keskiviikkona 13.4. ja päättyy keskiviikkona 8.6.2016 klo 23.59. Hakuohjeet ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta www.turkubiennaali.fi.

Näyttelyyn valitaan 14 suomalaista tai Suomessa työskentelevää taiteilijaa. Neljä valituista taiteilijoista toteuttaa uuden teoksen Galleria Å:n tiloihin ja 10 taiteilijaa Aboa Vetus & Ars Novaan. Valinnan tekevät elokuussa 2016 vapaa kuraattori Pirkko Siitari, Turun Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Riina Kotilainen ja Aboa Vetus & Ars Novan työryhmä sekä myöhemmin valittava yleisöraadin edustaja.

Turku Biennaali 2017 antaa taiteilijoille vapaat kädet

Muutos on pysyvä osa nykytaidetta ja Turku Biennaalia. Kahdeksas Turku Biennaali elää ajassa, jonka tulkkina nykytaide toimii. Aiemmista vuosista poiketen näyttelyä ei vuonna 2017 koota ennalta määritellyn teeman ympärille. Turku Biennaali antaa tilan sille, mikä taiteen tekijöitä juuri siinä hetkessä puhuttaa: Näyttelyn keskiössä ovat teokset, jotka ilmentävät sen hetken kiinnostavimpia aiheita, ajatuksia ja pohdintoja. Näyttely tuottaa näkymän 100-vuotiaan Suomen tilaan vuonna 2017.

Talvella 2017 näemme taidetta, joka on syntynyt mahdollisuuksille avoimessa ilmapiirissä. Turku Biennaali 2017 avaa ovensa vapaalle ajattelulle, tekemiselle ja kokeilulle. Museo luo mahdollisuuksia ja yhteyksiä. Taiteilijoilla on vapaat kädet.

Lisätietoja:

amanuenssi Eeva Holkeri