TurkuART Afterwork tulee taas!

Lisätty 28.10.2015

Torstaina 12.11. turkulaiset museot ja taiteilijavetoiset galleriat täyttyvät ihmisistä, kohtaamisista ja puheensorinasta, kun TurkuART Afterwork pitää jälleen gallerioiden ja museoiden ovet auki iltaan saakka. Jokainen on tervetullut kokemaan taidetta omalla tavallaan ja juuri omana itsenään. Tarjolla on näyttelyiden lisäksi myös erikoisohjelmaa kuten tanssia, taiteilijatapaamisia ja avajaisia. Tervetuloa nauttimaan, ihastelemaan, ihmettelemään sekä tapaamaan kavereita!

Tägää omat kuvasi tapahtumasta Instagramissa #turkuartafterwork

Mukana ovat Aboa Vetus & Ars Nova, B-galleria, Galleria Joella, Galleria Jänis, Galleria Å, Köysiratagalleria, Titanik-galleria, Turun taidelainaamo, Turun taidemuseo, Valokuvakeskus Peri, Vanhan suurtorin galleriat ja Wäinö Aaltosen museo.

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO

Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Klo 17.00 Yksityisiä eleitä – Tanssiva opaskierros (hinta 7/4 euroa, max. 25 hlöä)
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Klo 18–20 ilmainen sisäänpääsy!

Klo 18.30 alkaen: Taideakatemian teatteriopiskelijat innostavat yleisöä vuoropuheluun Ismo Kajanderin Anartisti-näyttelyssä. Tavoitteena on lisätä kansalaisrohkeutta ja ennakkoluulotonta suhtautumista taiteen kokemiseen. Taidenäyttely tarjoaa näyttämön anarkiaenergian jakamiselle ja vastaanottamiselle, yhteiselle keskustelulle sekä yhteisöllisten teosten luomiselle. Tapahtuma on osa Yhteinen yleisömme -projektia, jossa toisen vuosikurssin teatteriopiskelijat Turun AMK:n Taideakatemiasta tekevät yleisötyötä eri kulttuurikohteissa. Projekti toteutetaan yhteistyössä Turun AMK:n Taideakatemian, Taiteen Edistämiskeskuksen ja yhteisötaiteen läänintaiteilija Suvi Solkion kanssa.

ABOA VETUS & ARS NOVA

Itäinen Rantakatu 4–6
Avoinna klo 19 asti
Mitä: Museon 2. kerroksen näyttelyihin on vapaa pääsy klo 16–19. Avoinna olevat näyttelyt ovat Sanna Vainionpää: Black Rainbow ja Värikerros – teoksia Matti Koivurinnan säätiön taidekokoelmasta.

Black Rainbow -näyttelyn taiteilija Sanna Vainionpää ja kuraattori Eeva Holkeri ovat paikalla kertomassa näyttelystä klo 17–19.

TURUN TAIDEMUSEO
Aurakatu 26
Avoinna klo 19 asti
Mitä: Sadan vuoden kuvia -näyttelyyn liittyvä piirustustyöpaja museon suuressa salissa klo 17–18.30. Työpajassa katsotaan piirtämällä, jäljennetään nähtyä ja luodaan omaa. Mukaan tarvitset vain itsesi ja innostuksesi, aiempaa taustaa piirustusharrastuksesta tarvita. Työpajaa ohjaa kuvataitelija Juha Welling, joka antaa aiheita, ideoita ja vinkkejä oman piirtämisesi tueksi. Osallistumismaksu 10 € (sis. ohjauksen, materiaalin ja museon sisäänpääsyn).
TurkuArt Afterwork -illan aikana klo 16–19 tarjoamme myös ilmaisen sisäänpääsyn Studio- ja Pimiönäyttelyihin! Studiossa on esillä Jouna Karsin näyttely ”Syvyys” ja Pimiössä Elizabeth Pricen ”User Group Disco”.
Lue lisää: www.turuntaidemuseo.fi

GALLERIA JOELLA
Läntinen Rantakatu 21
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Galleriassa Hasan Fuat Sarin veistosnäyttely ”Poetical spaces – Notes”. Turun Taidegraafikoiden jäseniä on paikalla esittelemässä myyntikokoelman teoksia. Postikortti- ja vedostarjouksia. Teetarjoilu!

B-GALLERIA
Aninkaistenkatu 5
Avoinna klo 20 asti
Mitä: B-gallerialla tavattavissa kuvataiteilija Antti Turkko.

TITANIK-GALLERIA
Itäinen Rantakatu 8
Mitä: Iina Esko, Helen Korpak ja Antti Grundstén: Khaos X Metamorphism

Esillä oleva näyttely ”Khaos X Metamorphism” käsittelee muutosta, tyhjyyttä ja tunteita valokuvan ja installaatioiden kautta. Installaatioiden materiaaleina ovat mm. ruoka, ilmastointiteippi ja videokuva. Työt levittäytyvät Titanikin lattialle, seinille ja kattoon.

Klo 18-20 taiteilijatapaaminen ja esillä multineulanreikäkamera, jolla Iina Esko on kuvannut työnsä. Lisäksi myynnissä Khaos Publishing-kiroja. Khaos Publishing vastaa suomalaisen julkaisukentän vapaiden julkaisuväylien puutteeseen sekä toimii kuratoituna kanavana itsenäisille kulttuurialan julkaisuille lehdistä tietoteoksiin ja proosaan.

GALLERIA Å
Kaskenkatu 1
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Gallerian yläkerrassa on esillä Antje Pehlen maalauksista koostuva näyttely ”Distance” ja alakerrassa Arja Maarit Puhakan näyttely ”Viivoja ja hetkiä: aikamatka läpi rinnakkaismaailmojen”. Gallerialla on paikalla Arja Maarit Puhakka, joka esittelee näyttelyään.

GALLERIA JÄNIS
Jarrumiehenkatu 3
Avoinna vuorokauden ympäri
Mitä: Galleria Jäniksessä esillä Umbrella Skeleton -videoinstallaatio.

KÖYSIRATAGALLERIA
Linnankatu 56
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Köysiratagalleriassa on esillä Iiris Elena Rusin näyttely “Maitotytöt”, joka sisältää teoksia sukupuolisuudesta ja valta-asemista. Taiteilija on paikalla.

TURUN TAIDELAINAAMO
Vanha Suurtori 3
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Taidelainaamon kuukauden taiteilija Outimaija Hakala tavattavissa. Taiteilijoita paikalla jokaisesta taiteilijajärjestöstä: Arte:sta ja Turun Taiteilijaseurasta Jorma Hyttinen, Kristiina Turtonen ja Hilja Roivainen, Turun taidegraafikoista Hanna Varis sekä Jöötti ry:stä Jani Rättyä. Taiteilijat esittelevät taidelainaamotoimintaa.

VANHAN SUURTORIN GALLERIAT
Vanha Suurtori 3–5
Avoinna 20 asti
Mitä: Galleria Bernerissä ja Vanhan Raatihuoneen Galleriassa esillä Turun Taiteilijaseuran 91. vuosinäyttely. Brinkkalan Galleriassa Christina Holmlundin, Sirpa Päivisen ja Anu Suhosen yhteisnäyttely. Ullakkogalleriassa Elina Kujansuun näyttely.

VALOKUVAKESKUS PERI
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 20 asti
Mitä: Perissä on esillä Kenneth Bambergin näyttely ”Cocks”.

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.