Turun Taidehalli hakee galleriatyöntekijöitä

Lisätty 10.12.2018

Hakijan on oltava työtön työnhakija ja oikeutettu palkkatukeen (= hakijan on tullut olla 24 kuukautta palkkatuen myöntämistä edeltäneiden 28 kuukauden aikana työttömänä).

Turun Taidehalli on uusi visuaalisen taiteen keskus, joka avautuu alkuvuodesta 2019 Turun Vanhalla Raatihuoneella. Turun Taidehalliin muuttavat kaksi alueen keskeistä taideyhteisöä, Turun Taiteilijaseura ry ja Valokuvakeskus Peri ry. Yhdistykset järjestävät taidehallissa gallerianäyttelyjä, tapahtumia sekä ylläpitävät talossa mm. kuvataiteilijoiden digitaalista työhuonetta ja valokuva-aiheista kirjastoa sekä Turun Taidelainaamoa. Turun Taidehalli on elävä keskus luomiselle, taidevälitykselle, kohtaamisille, taidepalveluille ja tapahtumille.

Haemme Turun Taidehallin näyttelytoiminnan assistentteja sekä näyttelyiden tiedotus- ja koordinointitehtäviin että näyttelyiden tekniseen toteutukseen. Määräaikainen työsuhde alkaa tammi-maaliskuussa sopimuksen mukaan ja sen kesto on 6 kuukautta.

Näyttelykoordinaattori vastaa näyttelyiden ja oheisohjelmien tiedotuksesta sekä näiden kehitys- ja ylläpitotehtävistä. Työtehtäviin kuuluu muun muassa yhteydenpito taiteilijoihin, ohjelmien suunnittelu, tiedotusmateriaalin tuottaminen, asiakaspalvelu, käännöstyöt sekä erilaiset toimistotyöt.

Näyttelyteknikko avustaa taiteilijoita näyttelyn pystytys- ja purkutöissä sekä toimii gallerian ja toimiston teknisenä tukena.

Molempien galleriatyöntekijöiden työkuvaan kuuluu valvontatyö sekä viikon- että viikonloppupäivinä. Työnantajana toimii joko Valokuvakeskus Peri ry tai Turun Taiteilijaseura ry, galleriatoimintaa ohjaavat yhdistysten toiminnanjohtajat.

Odotamme työntekijöiltämme motivoitunutta ja itsenäistä työotetta, hyviä sosiaalisia taitoja sekä organisointikykyä. Arvostamme kokemusta vastaavasta työstä. Näyttelykoordinaattorin työssä tarvitaan tiedotustaitoja ja kykyä tuottaa sujuvaa suomenkielistä ja englanninkielistä tekstiä. Ruotsin kielen osaaminen katsotaan eduksi. Näyttelykoordinaattorilta toivotaan kokemusta Word, Excel, taitto- ja kuvankäsittely-sekä WordPress -ohjelmien ja eri some-kanavien käytöstä. Näyttelyteknikolta toivotaan hyvää paineensietokykyä sekä näyttelyrakennus- ja tietoteknistä osaamista. Kokemus atk-laitteiden asentamisesta ja työskentelystä Apple-ympäristössä katsotaan eduksi.

Tarjoamme tilaisuuden oppia runsaasti uutta taiteilija-kulttuurituottajien työtiimissä, valokuva- ja nykytaiteen ytimessä. Jokainen työntekijä tai harjoittelija tuo oman erikoisosaamisensa ja personallisuutensa mukaan toimintaan, näin toivomme myös sinun tekevän!

Mikäli olet ollut 24 kk työttömänä viimeisen 28 kk:n aikana ja sinua kiinnostaa oppia kanssamme uutta, voit työllistyä meillä palkkatuen voimin kuuden kuukauden ajaksi. Varmistathan työvoimatoimistosta tämän ehdon täyttymisen ennen hakemuksen laittamista!

Palkkatuettujen työaika on noin 24,4 tuntia viikossa (65 %) ja kuukausipalkka 1 450 €. Työvuoroja on tapahtumien yhteydessä iltaisin sekä keskimäärin kaksi viikonloppua kuukaudessa. Työ alkaa sopimuksen mukaan ja työsuhteen kesto määräytyy myönnetyn palkkatuen mukaan. Työssä noudatetaan 3 kuukauden koeaikaa. Lue lisää palkkatuesta työ- ja elinkeinoministeriön verkkosivuilta.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen lähetetään viimeistään torstaina 10.1.2019 sähköpostitse osoitteeseen toiminnanjohtaja(at)turuntaiteilijaseura.fi. Otsikoi sähköpostiviestisi seuraavasti sen mukaan kumpaa paikkaa haet: Näyttelykoordinaattori: Etunimi Sukunimi TAI Näyttelyteknikko: Etunimi Sukunimi.

Tiedustelut virka-aikaan:

Toiminnanjohtaja Sade Kahra