Turun Taidehallin näyttelyt 13.12.2019 – 12.1.2020

Lisätty 10.12.2019

Tervetuloa avajaisiin taiteilijoiden läsnäollessa torstaina 12.12. klo 18-20.

ISO GALLERIA
Ville Kumpulainen / Eye and Idea

Näyttely pohtii fyysisten veistosten, valokuvien ja tekstien yhteyksiä. Teokset sisältävät vääntyneitä ulottuvuuksia, epälogiikkaa, tyhjiöitä, reikiä, vääristymiä ja painovoimattomuutta. Kumpulainen lähestyy tiloja ja asioita kokeellisesti kuvien tekemisen kautta. Teoksista on löydettävissä erilaisia rakenneosia;  kaduilta löydettyjä esineitä, kirjoista ja lehdistä kerättyjä sanoja, arkistokuvia ja analogisia valokuvapapereita. 

PIENI GALLERIA
Anna Knappe & Amir Jan / Afganistan 100

Vuonna 2019 Afganistan juhli satavuotista itsenäisyyttään. Samalla on myös kulunut 40 vuotta Afganistanin sodan alkamisesta, joka toimi katalyyttina näihin päiviin saakka jatkuneelle, maata piinanneelle konfliktille.
Vuosipäiviä muistaen, Anna Knappen ja Amir Janin Afghanistan 100 -installaatio esittää taiteilijaparin uusimman elokuvallisen teoksen Warlandin yhdessä valokuvateosten ja maalattujen sotamattojen kanssa. Installaatio on osa Mohajers, Camps and Imaginary Homes -videoinstallaatioiden sarjaa, jota Knappe ja Jan ovat työstäneet vuodesta 2016.

Taiteilijatapaaminen ja opastus su 12.1.2020 klo 14. Anna Knappe ja Amir Jan kertovat näyttelyn teemoista suomeksi ja persiaksi.

Lue lisää:
https://turuntaidehalli.fi/nayttelyt/