Turun Taiteilijaseuran 94. vuosinäyttely avautuu Kaarina-talolla joulukuussa

Lisätty 23.11.2018

Turun Taiteilijaseura ry:n vuosinäyttely nähdään Kaarina-talossa 5.12.2018–30.1.2019. Avajaisia vietetään keskiviikkona 5. joulukuuta klo 17 alkaen.

Turun Taiteilijaseuran koordinoima vuosinäyttelyhaku oli avoin kaikille varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Määräaikaan mennessä hakemuksia saatiin huikeat 81. Näyttelykokonaisuuden jurytti taidehistorioitsija Riikka Niemelä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Henna Aho, Markku Haanpää, Aaron Hiltunen, Marjatta Holma, Sara Ilveskorpi & Sanna Vainionpää, Petra Kallio, Sanna Kananoja, Hanna Lamnaouer, Aleksi Liimatainen, Mika Natri, Samu Raatikainen, Hilja Roivainen, Panu Thusberg ja Jaana Valtari.

Juryttäjä kertoo näyttelystä:

”Huoli ympäristön tilasta on viime vuosina tuntunut voimakkaasti nykytaiteen sisällöissä. Turun Taiteilijaseuran vuosinäyttelyn teoksissa tehdään havaintoja luonnon orgaanisista muodoista ja materiaaleista, mutta tarkastellaan myös rakennettujen kaupunkimiljöiden estetiikkaa. Kaarina-talossa esillä olevien teosten lisäksi näyttelykokonaisuuteen kuuluu osallistava kaupunkitaideteos. Taide antaa mahdollisuuden pysähtyä ajattelemaan ihmisen ympäristösuhdetta sekä käsitellä mitä aistikokemuksena merkitsee elää keskellä voimakasta ekologista murrosta.”

Näyttelyn juryttäjä on valinnut vuosinäyttelyn taiteilijoista Turun Taiteilijaseuran vuoden 2018 taiteilijan, joka julkistetaan avajaisissa. Palkinnoksi vuoden taiteilija saa 400 euron lahjakortin Itäisenkadun kehystämöön ja taidetarvikeliikkeeseen.

Kaarina-talo, Lautakunnankatu 1, Kaarina. Avoinna ma-pe klo 9–19, la klo 10–15, vapaa pääsy.