Turun Taiteilijaseuran kesänäyttely: ”Äänivirtaa”

Lisätty 7.4.2014

Turun Taiteilijaseuran jäsenten kesänäyttely nähdään Yrjö Liipolan taidemuseossa 4.5.–29.6.2014. Näyttelyn kuratoi Markku Haanpää. Hakemuksia saapui määräajassa kaikkiaan 27 taiteilijalta, ja hakemusten taso oli erittäin korkea. Hakemusten perusteella näyttelyyn valittiin yhteensä 14 taiteilijaa. Valintatilanteessa on otettu huomioon näyttelyn kokonaiskuva, teosten vuoropuhelu ja käytettävissä oleva näyttelytila. Näyttelyn teemaksi muodostui ääni.

Näyttelyn avajaisia vietettiin sunnuntaina 4.5.2014.

Näyttelyyn valitut taiteilijat ovat Tonja GoldblattSini-Meri HedbergKati ImmonenOllipekka KangasHeli KonttinenMinnamaria NurmiMarkku OjalaReija Palo-ojaMinna ParkkinenArja Maarit PuhakkaOili PuolitaivalSilja SelonenJoel Sievers ja Tiina Vainio.

Näyttelyn kuraattori Markku Haanpää kertoo näyttelyn teemasta:

”Ääni – virtaavaa aaltoliikettä. Äänen voi havaita kuuloaistimuksena, tuntoaistimuksena tai mittaamalla. Ihmisääni on kommunikaatiota, väline ymmärtää toista. Kaikki aineellinen ja aineetonkin pitää ääntä. Ääni on elävää värinää.

Meteli – Katua jyrsivä maantiepora, hetkellisesti ärsyttävää. Täysin rinnoin laulava mustarastas makuuhuoneen ikkunan takana liian aikaisin.  Entä katastrofien äänet; jotka etenevät maanjäristyksen aaltoina maankuoressa tai sitten sodan äänet. Entä ilotulitus? Ääni on mollia ja duuria.

Hiljaisuus – entä sisäinen ääni? Taide on ääntä, mitä voi ymmärtää ilman sanoja, mutta silti se puhuu. Uskon, että jokainen taideteoksen katsoja tulkitsee teosta, katsoo itseensä ja selittää kokemaansa. Ääntä voi välittää tunteilla. Ääntä ei tarvitse selittää ääneen ja sävyjen määrä on mittaamaton.”

Näyttelyn avajaiset sunnuntaina 4.5. klo 11.30 Yrjö Liipolan taidemuseossa  (Hämeentie 45, 31500 Koski Tl).

TERVETULOA!

Kuvassa Heli Konttisen veistos.