Turun Taiteilijaseuran vuoden 2017 taiteilija on Kristiina Mäenpää

Lisätty 21.9.2017

Turun Taiteilijaseuran vuoden 2017 taiteilija on Kristiina Mäenpää.

Turun Taiteilijaseura ry:n vuosinäyttely on esillä Galleria Å:ssa 22.9.–15.10.2017. Näyttelyn juryttäjä kuvataiteilija Hertta Kiiski on valinnut näyttelyn taiteilijoista Turun Taiteilijaseuran vuoden 2017 taiteilijaksi Kristiina Mäenpään (s. 1990).

”Kristiina Mäenpää teokset ovat ajankohtaisia sekä sisältönsä että muotonsa tasolla. Ne käsittelevät kiinnostavasti kulttuurisia konstruktioita sekä kuvien vaikutusta ajatusmallien muuntumiseen, useimmiten valokuvan ja installaatioiden muodossa. Kristiina Mäenpää työskentelee paikkalähtöisesti ja hänen teoksensa ottavat tilan kokonaisvaltaisesti haltuun. Hän oli ainoa vuosinäyttelyyn hakija, joka oli tehnyt teosluonnoksen juuri tätä näyttelyä varten. Viimeisteltyjen teosten pelkistetty ja toteava estetiikka antaa tilaa tulkinnoille ollen samalla kuitenkin yhteiskunnallisesti kantaaottavaa.

Kristiina Mäenpää on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2014. Valmistumisensa jälkeen hän on esittänyt töitään tiiviiseen tahtiin ja toiminut lisäksi aktiivisesti taiteen kentällä. Odotan innolla, minkälaiseen suuntaan hänen tinkimätön tekemisensä kulkee tulevaisuudessa.”

Vuoden taiteilija saa palkinnoksi lahjakortin Itäisenkadun Kehystämöön.

Turun Taiteilijaseuran koordinoima vuosinäyttelyhaku oli avoin kaikille varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Hakemuksia saatiin yhteensä 66. Näyttelyyn valittiin 15 taiteilijaa.

Turun Taiteilijaseuran 93. vuosinäyttelyn taiteilijat ovat Henna Aho, hausdepnojekt+Calle 82, Sini-Meri Hedberg, Aaron Hiltunen, Marjatta Holma, Sara Ilveskorpi, Appu Jasu, Timo Marila, Kristiina Mäenpää, Eero Nives, Markku Ojala, Jarkko Rantanen, Veronika Ringbom, Inari Sandell ja Sanna-Liisa Siik.

0 kommenttia

Jätä kommentti

(osoitetta ei julkaista)

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.