Turun Taiteilijaseuran vuoden 2018 taiteilija on Aleksi Liimatainen

Lisätty 5.12.2018

Turun Taiteilijaseuran vuoden 2018 taiteilija on Aleksi Liimatainen.

Turun Taiteilijaseura 94. vuosinäyttely on esillä Kaarina-talossa 5.12.2018–30.1.2019. Näyttelyn juryttäjä taidehistorioitsija Riikka Niemelä on valinnut Turun Taiteilijaseuran vuoden 2018 taiteilijaksi Aleksi Liimataisen (s. 1988).

”Aleksi Liimataisen teokset kertovat tarinoita kaupunkitilan suojaisilta laitamilta, kallioilta ja radanvarsilta. Niissä konkretisoituu huolitelluista kaupunkikeskustoista etäinen urbaani estetiikka, arkisen infrastruktuurin ja öisten kulkureittien hiljaisen rosoinen kauneus. Grafiikan töillään ja installaatioillaan Liimatainen rakentaa kuvaa nuorten yhteisöistä, kaupunkikulttuurista ja itseilmaisun vimmasta. Jännitteisellä tunnevoimallaan teokset käyvät keskustelua kaupungeista moniarvoisina kohtaamispaikkoina.”

Turun taideakatemiasta vuonna 2017 valmistuneen Liimataisen teoksia on ollut esillä muun muassa Myymälä2-galleriassa Helsingissä, ILMIÖ-festivaalilla Turussa sekä Mäntän kuvataideviikoilla.

Turun Taiteilijaseuran koordinoima vuosinäyttelyhaku oli avoin kaikille varsinaissuomalaisille taiteilijoille, ja hakemuksia saatiin yhteensä 81. Näyttelyn taiteilijat ovat Henna Aho, Markku Haanpää, Aaron Hiltunen, Marjatta Holma, Sara Ilveskorpi & Sanna Vainionpää, Petra Kallio, Sanna Kananoja, Hanna Lamnaouer, Aleksi Liimatainen, Mika Natri, Samu Raatikainen, Hilja Roivainen, Panu Thusberg ja Jaana Valtari. Näyttelyn juryttäjän tehtäviin kuuluu vuosittain Turun Taiteilijaseuran vuoden taiteilija -valinta. Tänä vuonna vuoden taiteilija saa palkinnoksi lahjakortin Itäisenkadun Kehystämöön.

Kaarina-talo, Lautakunnankatu 1, Kaarina.
Avoinna ma-pe klo 9–19, la klo 10–15, vapaa pääsy.