Turun Taiteilijaseuran vuosinäyttelyhaku on nyt käynnissä!

Lisätty 1.6.2016

Turun Taiteilijaseura ry järjestää 92. vuosinäyttelynsä Brinkkalan galleriassa ja Vanhan Raatihuoneen galleriassa Turussa 30.9.–6.11.2016. Näyttelyyn voivat hakea kaikki Varsinais-Suomessa asuvat taiteilijat. Näyttelyn juryttävät Lönnströmin museoiden johtaja Jenny Nybom ja Wäinö Aaltosen museon tutkija Piia Oksanen.

Vuosinäyttelyn hakuaika alkaa keskiviikkona 1. kesäkuuta ja päättyy maanantaina 8. elokuuta. Viimeisen hakupäivän postileima riittää.

HAKUOHJEET
Vuosinäyttelyyn haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake, johon teoskuva(t) liitetään.

Taiteilija voi tarjota jurytettäväksi enintään kolme (3) teosta vuosilta 2014–2016. Teosten aiheet ja tekniikka ovat vapaat. Näyttelytilat ovat suojeltuja, joten ehdotettavat teokset tulee voida ripustaa kiskoista.

Teoskuva(t) lähetetään paperiversioina (A4, ei CD), joihin on merkattuna katselusuunta (nuoli ylös). Kuvan kääntöpuolelle merkitään taiteilijan ja teoksen nimi, koko sekä valmistumisvuosi. Teoksesta on oltava yksi kokokuva, kolmiulotteisista teoksista voi tarvittaessa olla kaksi kuvaa teosta kohden. Sarjallisista teoksista lähetetään kuva sekä teoskokonaisuudesta että kuvia teoksen osista. Mahdollisten kirjallisten selostusten (esim. installaatiot, tilateokset, performanssit) tulee olla ripustussuunnitelmineen erillisellä paperilla.

Vuosinäyttelyn jurytysmaksu on 25 euroa, ja kaikkien hakijoiden on liitettävä maksukuitti ilmoittautumislomakkeeseen. Maksu suoritetaan Turun Taiteilijaseura ry:n tilille FI21 5710 7040 0409 53. Viite 13000 on mainittava maksettaessa.

Ilmoittautumislomake liitteineen postitetaan osoitteeseen Galleria Å, Kaskenkatu 1, 20700 Turku. Kuoreen kirjoitetaan teksti ”vuosinäyttelyhakemus”.

Teosvalinnat tehdään hakumateriaalin pohjalta. Teoskuvia tai lomakkeita ei palauteta. Jurytyksen tulokset ovat nähtävissä Turun Taiteilijaseuran nettisivuilla aikaisintaan viikolla 37. Tuloksista ilmoitetaan näyttelyyn valituille taiteilijoille myös sähköpostitse tai puhelimitse. Juryttäjät ja Turun Taiteilijaseura eivät perustele teosvalintoja.

Valitut teokset toimitetaan näyttelypaikalle tiistaina 27. syyskuuta (kellonajat ilmoitetaan myöhemmin). Turun Taiteilijaseura ei vakuuta näyttelyyn valittuja teoksia. Näyttelyn avajaiset järjestetään torstaina 29. syyskuuta.

Turun Taiteilijaseura perii myydyistä teoksista 25 % provision.

Vuosinäyttelyn taiteilijoista valitaan Turun Taiteilijaseuran vuoden 2016 taiteilija. Taiteilija saa näyttelyajan Galleria Å:sta syksylle 2017.

Hakuohjeet (doc) (pdf)

Ilmoittautumislomake (doc) (pdf)