8. Turku Biennaali

Minna Suoniemi

17.11.–17.12.2017

Minna Suoniemi: Tongs (Pihdit) sarjasta Practical Ecology, 2017, 41 x 28 cm, kehystetty pigmenttivedos alumiinille, editio 1/5 + 2 ap

Kahdeksas Turku Biennaali kokoaa ajankohtaisen ja tämän hetken kiinnostavimman suomalainen nykytaiteen Turkuun. Aboa Vetus & Ars Nova -museossa ja Galleria Å:ssa on esillä uutta taidetta 16 suomessa työskentelevältä taiteilijalta. Kaikki teokset saavat näyttelyssä ensiesittelynsä.

Turku Biennaalin aikana Galleria Å:ssa nähdään kolmen biennaalitaiteilijan lyhyemmät yksityisnäyttelyt, joista ensimmäisenä nähdään Minna Suoniemen näyttely.

Minna Suoniemi kuvaa keksintöjä, joita hänen isänsä toteuttaa käytöstä poistetuista asioista ja esineistä. Suoniemi nimeää teokset usein alkuperäisen esineen mukaan: esimerkiksi nokkakärry on tehty rinkan ja astiankuivaustelineen osista ja ylellinen lintulauta maisemamaalauksesta. Taiteilija on kuvannut näitä mielikuvituksellisia ja epäkäytännöllisiäkin keksintöjä studioympäristössä kuin kulutustuotteita. Kuvissa ja videoissa risteävät eräänlainen hullun keksijän hahmo ja ekologisuuden teemat.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskuksen audiovisuaalisten taiteiden toimikunta.

Minna Suoniemen näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 16.11.2017 klo 18–21, tervetuloa!

8. Turku Biennaali -katselmus la 2.12.
Biennaalitaiteilijat Hanna Vihriälä ja Minna Suoniemi kertovat teoksistaan opastetulla kierroksella la 2.12. klo 12.15. Katselmus alkaa Aboa Vetus & Ars Nova -museolta, josta siirrytään oppaan johdolla Galleria Å:hon.

Osana kahdeksatta Turku Biennaalia Galleria Å:ssa nähdään myös Simo Ripatin (22.12.2017–28.1.2018) ja Reija Meriläisen näyttelyt 2.2.–4.3.2018.

Turun Taiteilijaseura on ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Turku Biennaalia yhdessä Aboa Vetus & Ars Novan kanssa. Näyttelyn taiteilijat Aboa Vetus & Ars Novassa ovat Anna Estarriola, Teemu Korpela, Riikka Kuoppala, Juha Mäki-Jussila, Pekka Niskanen, Tuula Närhinen, Anssi Pulkkinen, Minna Rainio & Mark Roberts, Päivi Takala, Nora Tapper, Nita Vera ja Hanna Vihriälä.

Biennaalipalkinnon saajan valitsee Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2018.

Galleria Å on avoinna ti-pe klo 12–18 ja la-su klo 12–18. Galleria Å on suljettu maanantaisin sekä itsenäisyyspäivänä 6.12.2017.