Galleriat ja museot kutsuvat afterworkille

Lisätty 22.4.2015


Afterwork taiteen parissa? Why not! Keskiviikkona 6.5. turkulaiset museot ja taiteilijavetoiset galleriat täyttyvät ihmisistä, kohtaamisista ja puheensorinasta, kun TurkuART Afterwork pitää gallerioiden ja museoiden ovet auki iltaan saakka. Jokainen on tervetullut kokemaan taidetta omalla tavallaan ja juuri omana itsenään. Tarjolla on näyttelyiden lisäksi myös erikoisohjelmaa kuten tanssia, taiteilijatapaamisia ja avajaisia. Tervetuloa nauttimaan, ihastelemaan, ihmettelemään sekä tapaamaan kavereita!

Mukana ovat Aboa Vetus & Ars Nova, B-galleria, Galleria Joella, Galleria Jänis, Galleria Å, Köysiratagalleria, Titanik-galleria, Turun taidelainaamo, Turun taidemuseo, Valokuvakeskus Peri, Vanhan suurtorin galleriat ja Wäinö Aaltosen museo.

OHJELMA:

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Otos. Turkulaista nykymaalausta -näyttely avoinna klo 20 asti. Maalaamisen riemua avoimessa työpajassa klo 16-19.30. Keskusteluopas paikalla klo 17-19. HUOM! Tanssitaiteilija Nina Renvallin esitys on valitettavasti peruuntunut.

ABOA VETUS & ARS NOVA
Itäinen Rantakatu 4–6
Avoinna: klo 16–19
Mitä: Vapaa pääsy Omatila-galleriaan. Turun AMK:n Taideakatemiasta kuvataiteilijaksi valmistuva Rebekka Muntola esittelee Hetkittä-näyttelyään klo 17–19.

TURUN TAIDEMUSEO
Aurakatu 26
Avoinna: klo 16-19
Mitä: Klo 17-19 ilmainen sisäänpääsy Studioon ja Pimiöön. Studiossa Rita Anttilan näyttely ”Hämärän alue” ja Pimiössä Johan Bergsröm Hyldahlin teos ” DEAR JESUS, DO SOMETHING!”.

GALLERIA JOELLA
Läntinen Rantakatu 21
Avoinna: klo 18-20
Mitä: Nunnu Rosellin piirustusnäyttelyn ”IHO” avajaiset klo 18-20. Taiteilija on itse paikalla.

B-GALLERIA
Aninkaistenkatu 5
Avoinna: klo 16-21
Mitä: Klo 18 alkaen vietetään kevään croquis-työpajakauden päättäjäisiä ja projektitilan puolella croquis-näyttelyn avajaisia. Näyttelyn teokset ovat kevään croquis-työpajailloissa syntyneitä piirroksia. Lisätietoja B:n croquis-työpajasta: http://bgalleria.net/croquis

KÖYSIRATAGALLERIA
Linnankatu 56
Avoinna: klo 16-21
Turun taideakatemiasta valmistuvan Anni Saijonkiven opinnäytetyönäyttely OVER AND OUT avoinna klo 21 asti. Taiteilija tavattavissa koko illan ajan. Näyttelytilassa on avoin ystävännauhatyöpaja.

TITANIK-GALLERIA
Itäinen Rantakatu 8
Avoinna: klo 18-21
Mitä: Helena R. – Rottakuningas -näyttelyn avajaiset.

GALLERIA Å
Kaskenkatu 1
Avoinna: klo 16-21
Mitä: Turun Taideakatemiasta valmistuvien opiskelijoiden Outi Ahon ja Jemena Höijerin näyttelyt avoinna klo 21 asti. Taiteilijat ovat tavattavissa illan ajan. Miten kone piirtää? Tule katsomaan Outi Ahon rakentamaa piirustusrobottia.

GALLERIA JÄNIS
Jarrumiehenkatu 3
Avoinna: klo 16-21
Mitä: Jessica Kangasniemen näyttely esillä ikkunagalleriassa.

TURUN TAIDELAINAAMO
Vanha Suurtori 3
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Turun taidelainaamo ja Brinkkalan kirjakauppa ovat avoinna yleisölle klo 20 asti. Taiteilija Pive Toivonen saapuu esittelemään kirjaansa Atlannin viemää, ja kuulemme tarinaa Atlannin purjehdukselta (paikalla n.klo 19.00-20.00). Taiteilijat Kristiina Turtonen ja Ritva ”Rita” Lohiluoto ovat tavattavissa. Taidekauppa, sekä teosten vuokraus onnistuvat koko illan.

VANHAN SUURTORIN GALLERIAT
Vanha Suurtori 3–5
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Taiteilijat ovat paikalla kertomassa töistään ja työskentelystään. Brinkkalan Galleria: Roy Aurinko – Akryyli kankaalle. Vanhan Raatihuoneen Galleria: Marko Backman – Akryylimaalauksia. Ullakkogalleria: Lilli Hapala – Valokuvia, videotaidetta ja installaatio. Galleria Berner: Seija Sainio – Maalauksia, sekatekniikka.

VALOKUVAKESKUS PERI
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna: klo 16-20
Mitä: Mari Mäkiön (Eräs) elämä -näyttely avoinna klo 20 asti.

TERVETULOA!

TurkuART Afterwork on osa Turku Design Festivalin ohjelmaa. Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

www.turkuart.fi

Tägää omat kuvasi tapahtumasta Instagramissa #turkuartafterwork