TurkuART Afterwork 6.10.2016

Lisätty 21.9.2016

Torstaina 6. lokakuuta TurkuART Afterwork -tapahtuma pitää museoiden ja taiteilijavetoisten gallerioiden ovet avoinna iltaan asti. Luvassa on muun muassa taiteilijatapaamisia, opastettuja kierroksia, tarjoilua ja muotokuvatyöpaja.

Galleria Å:ssa on esillä Maija Kurjen näyttely Studies on Flesh. Näyttelykokonaisuus käsittelee lihallisuutta ja sen merkityksiä, tuntua ja tutkimista. Kaikki kokonaisuuden teokset ovat punaviherlaseilla katsottavia 3D-valokuvia. Klo 16–20 tarjolla kuumaa juomaa ja pientä purtavaa.

Muut mukana ovat Aboa Vetus & Ars Nova, B-galleria, Galleria Joella, Galleria Jänis, Titanik-galleria, Turun taidelainaamo, Turun taidemuseo, Valokuvakeskus Peri, Vanhan Suurtorin galleriat ja Wäinö Aaltosen museo. Tägää omat kuvasi tapahtumasta Instagramissa #turkuartafterwork.

MUU AFTERWORK-OHJELMA:

ABOA VETUS & ARS NOVA
Itäinen Rantakatu 4–6
Avoinna klo 11–19

Aboa Vetus & Ars Nova tarjoaa vapaan pääsyn taidenäyttelyihin klo 16–19. Ars Novan ensimmäisessä kerroksessa on esillä Reima Nevalaisen Vuoden nuori taiteilija 2016 -näyttely. Museon toisessa kerroksessa kokoelmanäyttely Asetelmasta maisemaan pohtii kuvataiteessa perinteisenä pidettyjä aiheita ja Takkahuoneessa nähdään Sini Pelkin uusi videoteos Length.

Vuoden nuori taiteilija 2016 -näyttelyssä voi keskustella teosten herättämistä kysymyksistä amanuenssi Silja Lehtosen kanssa sekä osallistua opastetulle kierrokselle näyttelyyn klo 18. Aboa Vetus & Ars Nova on avoinna klo 19 saakka.
 
Vuoden 2016 nuori taiteilija Reima Nevalainen yhdistelee teoksissaan kollaasitekniikkaa ja maalausta. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Tampereen taidemuseon kanssa, jonka myöntämä Vuoden nuori taiteilija -palkinto tuo vuosittain parrasvaloihin lahjakkaan alle 35-vuotiaan taiteilijan.

B-GALLERIA
Aninkaistenkatu 5
Avoinna klo 12–20

B-galleria on TurkuART Afterwork -iltana auki klo 20 asti. Nähtävillä on Riikka Gröndahlin Sanoja-näyttely sekä projektitilassa Baukje Spaltron City Spheres Turku. Spaltro tapaa yleisöä gallerialla klo 18–20 Artist Talk -tapahtumassa, jossa hän kertoo itsestään, työstään ja City Spheres -projektista.

http://bgalleria.net/post/150309313588/riikka-gr%C3%B6ndahl-sanoja-b-galleria-2899102016

http://bgalleria.net/post/150395563713/baukje-spaltro-city-spheres-turku-b-gallerias

GALLERIA JOELLA
Läntinen Rantakatu 21
Avoinna klo 11–20.

Galleria Joellassa on esillä ruotsalaisen Falu Konstgrafiska Verkstadin vaihtonäyttely. Tarjolla teetä ja pientä purtavaa klo 16–20.

GALLERIA JÄNIS
Jarrumiehenkatu 3
Aina avoinna.

Taiteilija Anna Raatikainen paikalla näyttelynsä tiimoilta klo 17–19.

GALLERIA Å
Kaskenkatu 1
Avoinna klo 12–20.

Galleria Å:ssa on esillä Maija Kurjen näyttely ”Studies on Flesh”. Näyttelykokonaisuus käsittelee lihallisuutta ja sen merkityksiä, tuntua ja tutkimista. Kaikki kokonaisuuden teokset ovat punaviherlaseilla katsottavia 3D-valokuvia. Klo 16–20 tarjolla kuumaa juomaa ja pientä purtavaa.

TITANIK-GALLERIA
Itäinen Rantakatu 8
Avoinna klo 20 asti 

Titanikissa vietetään New Performance Turku Festivaalia. Galleriassa on esillä Alejandra Herrera Silvan (CH) uusi teos. Installaation ja performanssin sisältävä The Waters käsittelee Herreran ja hänen klaaninsa välistä suhdetta ja sen yksityiskohtia, sekä tunteiden kirjoa viisihenkisessä perheessä, johon kuuluu taiteilijana myöskin työskentelevä puoliso. Performanssi nähtävissä klo 17.30–18.
Lisätietoja: http://newperformance.fi

TURUN TAIDELAINAAMO
Vanha Suurtori 5
Avoinna klo 10–20.

Paikalla on Turun taidelainaamon lokakuun taiteilija Nanna Jalkanen. Taidelainaamo on avoinna aina klo 20 asti.

TURUN TAIDEMUSEO
Aurakatu 26
Avoinna klo 11–19.
 
Afterwork-ohjelmaa museolla klo 17–19. Non-stop muotokuvapajassa inspiroidutaan Robert Wilsonin näyttelystä ja vanhojen mestareiden maalauksista eläytyen muotokuvattavan rooliin. Asusteiden, hulppean museomiljöön ja oman älypuhelimen avulla luodaan huikeita uustulkintoja klassikkoteoksista.
 
PIMIÖ
Pimiössä nähdään syksyllä amerikkalaisen taiteen moniottelija Robert Wilsonin (s. 1941) videoteos Lady Gaga: Mademoiselle Caroline Rivière (2013). Vangitsevassa muotokuvassaan Lady Gaga pysyttelee liikkumattomana kameran edessä Caroline Rivière tämän kertaisena rooliasunaan. Gagan poskelle vierähtävä kyynel vie ajatukset 15-vuotiaaseen mademoiselleen, joka menehtyi pian muotokuvansa valmistumisen jälkeen.
 
STUDIO
Petri Ala-Maunus tunnetaan vaikuttavista ideaalimaisemistaan, jotka hyödyntävät romantiikan ajan ylevän maisemamaalauksen ja kitschin kuvastoa. Suuressa mittakaavassa jo aiemminkin viihtynyt taiteilija antaa nyt aiheelleen ylivallan luotsaten katsojan apokalyptisena pauhaavien vaahtopäiden ristiaallokkoon.
 
Vapaa pääsy Studioon ja Pimiöön Afterwork-illan ajan klo 17–19.

www.turuntaidemuseo.fi

VANHAN SUURTORIN GALLERIAT
Vanha Suurtori 3–5
Avoinna klo 10–20.

Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan gallerioissa on esillä Turun Taiteilijaseuran 92. vuosinäyttely.

WÄINÖ AALTOSEN MUSEO
Itäinen Rantakatu 38
Avoinna klo 10–20.

Klo 18–20 ilmainen sisäänpääsy Taide, uskonto, valta -näyttelyyn. Aulassa Juha Valkeapään performanssi Ukko ja Puu-ukko. Performanssi on osa New Performance Festivalin ohjelmistoa

www.wam.fi
http://www.turku.fi/tapahtuma/ti-10042016-1000-new-performance-turku-festival-wamissa

TERVETULOA!

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

www.turkuart.fi
www.facebook.com/turkuartafterwork