Turun Taidehalli avautuu Vanhalla Raatihuoneella helmikuussa 2019

Lisätty 22.8.2018

Turun kaupungin kulttuurilautakunta päätti kokouksessaan 22.8.2018 Vanhan Raatihuoneen siirtymisestä Turun Taidehallin käyttöön. Päätöksen myötä voimme ilolla ilmoittaa, että Turun Taidehalli avautuu yleisölle Vanhalla Raatihuoneella helmikuussa 2019!

Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Vanha Raatihuone on historiallisesti ja henkisesti merkittävä paikka Turulle ja turkulaisille. Taidehalli tuo rohkealla yhteistyökonseptillaan, ympäristön kulttuuriperintöä huomioiden, raikkaan tuulahduksen taloon ja koko kortteliin!

Turun kaupungin kulttuurilautakunta on päätöksellään osoittanut, että kaupunki vaalii alueen elinvoimaista ja omaperäistä taidekulttuuria sekä tukee alan uusia, rajoja ylittäviä yhteistyöavauksia. Kuvataiteen vapaan kentän monipuolista tarjontaa tullaan hyödyntämään lähitulevaisuudessa entistä enemmän kaikkien kaupunkilaisten maksuttomana palveluna sekä matkailun houkuttimena. Turun Taidehallin välittäjäportaan kehityshanke tukee alueen kuvataiteilijoiden elinkeinoa, ja digitaalinen työhuone puolestaan edistää taiteilijoiden ammattiosaamisen kehittämistä. Viimeisin hankerahoitus, Svenska kulturfondenin Hallå! -apuraha, mahdollistaa monikielisten kuvataidepajojen toteutumista taidehallissa vuosina 2019–2020. Taidehallista tulee kaikkien kuvataiteilijoiden, taidetoimijoiden ja kaupunkilaisten kohtaamispiste.

Turun Taidehalli -hanke on alusta saakka ajanut kuvataidekentän yhteistä asiaa. Sen toimintaan integroituu luonnollisesti myös alueen muut kuvataidealan yhteisöt, kun esimerkiksi kuvataiteilijoiden digitaalista työhuonetta pääsevät hyödyntämään Valokuvakeskus Perin, Turun Taiteilijaseuran, Arten ja Turun Taidegraafikoiden jäsenet sekä Turun Taideakatemian opiskelijat.

Raatihuoneen galleriatoiminta jatkuu Turun Taidehallin näyttelyillä ja näyttelyhaku vuodelle 2019 avataan syys-lokakuussa. Turun Taidehallin näyttelykalenterin suunnittelusta ja päätöksistä vastaa Turun Taidehallin näyttelytoimikunta, joka koostuu Valokuvakeskus Perin ja Turun Taiteilijaseuran jäsenistä. Gallerian yhteyteen perustetaan kaikille avoin valokuva-aiheinen kirjasto ja kokoushuone, jota vapaan kentän taideyhteisöt pääsevät käyttämään maksutta. Raatihuoneen ylimmäisen kerroksen juhlasali tulee jatkossakin olemaan kaupunkilaisten kohtuuhinnalla vuokrattava tapahtumatila. Taide levittäytyy koko taloon, kun myös juhlasalin seinillä tullaan näkemään vaihtuvia taideteoksia ja salissa järjestetään Turun Taidehallin tapahtumia.

Lisätiedot:

Turun Taiteilijaseura
Riina Kotilainen
p. 045 896 2918
toiminnanjohtaja@turuntaiteilijaseura.fi

Valokuvakeskus Peri
Sade Kahra
p. 044 078 0801
director@peri.fi