Turun Taidehalli tulee – oletko mukana?

Lisätty 21.3.2018

Turun Taiteilijaseura ja Valokuvakeskus Peri perustavat Turkuun uudenlaisen ja innovatiivisen visuaalisten taiteiden keskuksen. Yhdessä luomme dynaamisen nykytaiteen esittämispaikan, joka lisää alueen vetovoimaisuutta: elämyskokonaisuus vahvistaa Turun kaupungin imagoa kiinnostavana ja vireänä kulttuuri- ja taidekaupunkina. Hanke käynnistyi vuoden 2018 alussa, ja kartoitamme parhaillaan taidehallille sopivia toimitiloja tavoitteena muutto vuodenvaihteessa.

Etsimme tiloja näkyvältä ja keskeiseltä paikalta Turun keskustasta, mutta myös esimerkiksi yliopiston seutu, satama tai muu keskustan lähialue voi tulla kyseeseen, jos vuokrataso on sopiva.

Tilojen toivottu neliömäärä olisi vähintään 300 m2, mutta mielellään lähempänä 500 m2.

Tiloihin tulee yksi suurempi galleria tai kaksi erillistä pienempää galleriaa, toimistotilaa, kuvataiteilijoiden digitaalinen työhuone, taidelainaamo sekä yhteinen varasto, keittiö ja vessa. Galleria- ja näyttelytoiminta edellyttävät runsaasti seinäpinta-alaa. Lisäksi toiveena olisi, että käynti tiloihin olisi suoraan kadulta.

Hankkeen käynnistämiseen on saatu erillistä tukea Suomen Kulttuurirahastolta ja Opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kyse on alueen ensimmäisestä laajemmasta yhteistyöstä kuvataiteen kentällä ja tavoitteena on luoda kuvataiteen esittämispaikka, joka on elävä ja monimuotoinen taidemyynnin, tiedonvaihdon, kohtaamisten ja luomisen keskus. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on yhteistyön aloittaminen muun muassa kuvataiteen verkkokauppa Taikon kanssa sekä kansainvälisen kuvataiteen residenssiohjelman käynnistäminen.

Molemmat yhdistykset ovat vakaita ja etabloituneita taidetoimijoita, jotka työskentelevät taiteen puolesta. Yleishyödyllisinä yhdistyksinä ne eivät tuota voittoa, vaan myyntitulot ohjataan suoraan alueen kuvataiteilijajäsenille Turun kulttuuritarjontaa laajentaen, taiteilijoiden työllisyyttä tukien ja kaupunkilaisten palveluita vahvistaen.

Turun Taiteilijaseura ry on vuonna 1924 perustettu ammattikuvataiteilijoiden yhdistys, jonka tavoitteena on jäsentensä etujen valvominen, kotimaisen taiteen edistäminen ja taiteen välittäminen yleisöille.

Peri on alueellinen valokuvakeskus, jonka tarkoituksena on tehdä tunnetuksi ja edistää valokuvausta taiteellisen ilmaisun muotona sekä toimia valokuvaajien ja kaikkien valokuvataiteesta kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä.

#turuntaidehalli #åbokonsthall #kunsthalleturku #matchmadeinheaven #turuntaiteilijaseura #photocentreperi

Löytyykö teiltä etsimämme tilat? Kiinnostaako kumppanuus? Ota yhteyttä!

Meddelandet på svenska går att läsa här.

Toiminnanjohtaja Riina Kotilainen
p. 045 896 2918
toiminnanjohtaja(at)turuntaiteilijaseura.fi

Toiminnanjohtaja Sade Kahra
p. 044 078 0801
director(at)peri.fi