Turun Taidehallin näyttelyt 24.5.-13.6.

Lisätty 24.5.2019

ISO GALLERIA
Aleksi Matikainen / Maalauksia

Näyttelyn teokset ovat vuosien 2017- 2019 aikana syntyneitä öljymaalauksia. Öljyvärillä kankaalle toteutetut teokset käsittelevät outoutta ja unohdusta. Teokset ovat eräänlaisia toteamuksia toiseuden kokemuksesta ajassamme. Teoksissa outous ja unohdus näyttäytyvät ihmishahmojen ulkoisina vääristyminä. Unohduksen ja unholan kuvat puolestaan heijastavat menetystä.

PIENI GALLERIA
Emilia Rüf ja Tinja Ruusuvuori / Logbook

”Siellä missä ihmisten liikkumista rajoitetaan, tavara liikkuu vapaammin kuin koskaan. Karaoke kantautuu jättimäisen rahtialuksen uumenista. Lokikirja kaipuusta ja merenkulkijoiden sympatiasta siirtolaisia kohtaan.”

Emilia Rüf ja Tinja Ruusuvuori kuvasivat merenkulkijoita merimiesklubilla Hampurissa, rahtialuksella Välimerellä ja Saint Louis’n kaupungissa Senegalissa. Videoteoksellaan he halusivat ottaa selvää, millaisista asioista tavarantoimituksessa työskentelevät merenkulkijat haaveilevat, ja miten he sitä kautta ymmärtävät siirtolaisten tarvetta lähteä kotiseudultaan. Alhaisen tulotason maista tulevia merimiehiä ja siirtolaisia yhdisti koti-ikävä ja toivo paremmasta.
Leikkaus: Inka Lahti
Äänisuunnittelu: Eero Pulkkinen
Värimäärittely: Hannu Käki

AULAGALLERIA
Elis Hannikainen / Who Feels Supported Here

Installaatiossaan “Who Feels Supported Here” Elis Hannikainen käsittelee vaihtoehtoisia tukemisen ja kannattelemisen tapoja. Tukeminen ja kannatteleminen voi olla improvisoitua, haurasta, omaehtoista tai queer ja voi myös epäonnistua. Tarkastelu alkaa tuesta joka on lähimpänä kehoa. Hannikaisen kokonaisuus sisältää myös ääniteoksen, jossa esiintyy näyttelijä Elena Schmidt.

Huom. 14. – 16.6. sisäänpääsy vain Kesärauha-festivaalilipulla.