Turun Taidehallissa avautuu kolme uutta näyttelyä

Lisätty 28.2.2019

Turun Taidehallissa avautuu kolme uutta näyttelyä.

Aulagalleriassa nähdään Sanni Weckmanin näyttely Läsnä. Sanni Weckman tuo teoksissaan ihmisen kuvan lähelle katsojaa. Kasvoja ja hahmoja piirtävät kuitenkin materiaalit, jotka ovat irrallaan tavalliselta paikaltaan: langat ja kuivatut kukat ovat muuttuneet väreiksi, varjoiksi ja pinnoiksi. Samaan aikaan tuttuja ja vieraita ovat materiaalin lisäksi myös teosten henkilöt. Kuvattujen ihmisten läsnäolo muistuttaa tallennetuista hetkistä, omista ja toisten muistoista. Jokaisen hahmon takaa löytyy kokonainen koettu elämä, mutta teokset muuntuvat kuvaamaan yksilön sijaan kollektiivista muistoa. Uudella tavalla katsoen vieraatkin kasvot voivat muuttua tutuiksi, tuoden mieleen kenties oman perheen valokuva-albumin, tai ehkäpä jo lähes unohdetun ystävän lapsuuden luokkakuvasta.

Pienessä galleriassa avautuu {TES} -mediataideryhmän näytttely Yhteys. Se on taiteen ja teknologian leikkauspisteessä tapahtuva installaatio, joka reagoi katsojan puhallukseen. Se tarjoaa kokijalleen omalaatuisen tavan vaikuttaa teoksen sisältöön, joka puolestaan herättää kysymyksiä esimerkiksi tekijyyden käsitteestä.

{TES} on vuonna 2018 perustettu mediataideryhmä, jonka teokset avaavat ihmisten ja teknologioiden vuorovaikutusta. Ne pohtivat esimerkiksi sitä, miten uudet teknologiat vaikuttavat taiteen kuluttamiseen sekä luomiseen, ja millainen vaikutus uusilla teknologioilla on tekijyyden käsitteeseen. Ryhmässä vaikuttavat Tea Söderlund, Eetu Henttonen ja Sami Luusalo.

Ison gallerian täyttää Hans-Peter Schüttin ja Maja Breifen Sen pituinen se. Näyttely käsittelee lapsettomuutta, joka ei ole vapaaehtoista. Taiteilijat yrittivät muodostaa perheen 10 vuoden ajan. Näyttelyn teokset purkavat asioita tältä ajanjaksolta.

Hans-Peter Schütt ja Maja Breife ovat työskennelleet työparina. Teosten lähtökohdat ovat kummankin henkilökohtaisia ideoita, joita he ovat jalostaneet keskustelemalla teosten sisällöstä suhteessa niiden muotoon ja esitystapaan.

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin taiteilijoiden läsnä ollessa torstaina 28.2. klo 18-20. Näyttelyt ovat nähtävissä aina 24.3. asti.